Cele mai citite romane din colecția Nautilus beneficiază de o reducere suplimentară de 20%, doar AZI, pe nemira.ro.
Pistolarul, de Stephen King
Acum câteva zeci de ani scriitorul l-a născocit pe Roland Deschain, ultimul pistolar. Acesta, un singuratic care ne va bântui imaginaţia, porneşte într-o călătorie spre bine şi rău. În lumea lui fără speranţă, dă de urmele omului în negru, cunoaşte o femeie seducătoare şi se împrieteneşte cu Jake din New York. Pe de o parte dând dovadă de un realism crud, pe de altă parte etalând un onirism de basm, Pistolarul deschide poate cea mai reuşită odisee scrisă de Stephen King.
Urzeala tronurilor, George R. R. Martin
Într-un ţinut în care verile pot dura ani în şir şi iernile, o viaţă, primejdia se arată la orizont. Vine iarna şi pe plaiurile îngheţate de la nord de Winterfell forţe întunecate şi stranii se pregătesc de luptă în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se află familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri şi neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortăreţele de piatră ale iernii la castelele belşugului şi ale verii, în care lorzi şi prinţese, soldaţi şi vrăjitori, asasini şi bastarzi iubesc, se luptă şi uneltesc pentru a supravieţui.
Încleștarea regilor, de George R. R. Martin
Westeros este tărâmul uitat al luptei şi al răzbunării, al vrăjitoriei şi al războiului. Povestea din Urzeala tronurilor continuă în volumul al doilea cu haosul din lumea politică în care fecioarele se aliază cu nebunii, fraţii complotează unul împotriva celuilalt, iar morţii se ridică pentru a întuneca pământul.
Într-un climat al incestului şi al fratricidului, al alchimiei şi al crimei, preţul gloriei va fi măsurat în sânge şi le va fi plătit celor mai cruzi învingători.
Iureșul săbiilor, de George R. R. Martin
Roman câştigător al premiilor LOCUS şi GEFFEN
Finalist al premiilor HUGO şi NEBULA
Dintre cei cinci rivali pentru putere, unul este mort, altul, căzut în dizgraţie, dar războaiele continuă să se dezlănţuie cu furie, iar alianţele se fac şi se desfac. Joffrey ocupă Tronul de Fier, stăpânitor neliniştit al Celor Şapte Regate. Duşmanul său cel mai înverşunat, Lordul Stannis, e înfrânt şi dezonorat, iar tânărul Robb încă domneşte peste Nord din fortăreaţa Riverrun. Între timp, Daenerys, regina exilată şi stăpâna ultimilor trei dragoni, străbate continentul scăldat în sânge. În vreme ce forţele rivale pun la cale înfruntarea finală, o armată de creaturi barbare soseşte de la capătul lumii civilizate, însoţită de oastea mortilor-vii, ale căror stârvuri însufleţite sunt de nestăvilit. Nimeni nu-şi va găsi odihna până când Cele Şapte Regate nu vor intra într-un iureş al săbiilor.
Contact, de Carl Sagan
Este anul 1999 şi se apropie un nou mileniu. O echipă de cercetători din mai multe ţări e gata de cea mai palpitantă aventură din istoria omenirii. Motivul? Convingerea oamenilor de ştiinţă că au receptat un mesaj de la o sursă inteligentă, pe care vor să o descopere.
O poveste profetică, plină de detalii ştiinţifice care o fac foarte credibilă, îi vorbeşte cititorului într-un roman care ridică o mulţime de întrebări. Carl Sagan pune sub lupa ştiinţa, religia şi politica, elemente care definesc societatea, dar mai ales relaţia dintre ele, privind şi spre rolul lor din viitor. Un clasic modern al literaturii SF, Contact etalează un talent ieşit din comun.
Dr. Bloodmoney, de Philip K. Dick
Când lumea se stinge, viitorul rămâne o necunoscută ce aprinde imaginaţia şi vinovatul se amestecă printre supravieţuitori…
Printre supravieţuitorii dintr-o lume care suferă consecinţele anihilării nucleare, o lume în care mutanţii fac norma, se află Dr. Bloodmoney. Şi el e vinovat pentru tot în această comedie neagră, animată de o întreagă galerie de personaje bizare.
Un mutant cu puteri telekinetice, un DJ într-un satelit ce circulă neobosit, un fizician megaloman, care a contribuit semnificativ la distrugere acţionează într-o lume dominată de rău. Şi totuşi, în sclipitorul roman al lui Philip K. Dick se simte speranţa în specia umană…
Lunea începe sâmbăta, de Arkadi Strugatki si Boris Strugatki
Când incredibilul se întâmplă în fiecare zi, iar imposibilul se întâmplă numai duminică!
Publicat în anii ’60, în plin avânt al cercetării ştiinţifice sovietice, amintind de lumea lui Gogol şi de universul lui Kafka, romanul Lunea începe sâmbătă etalează o fantezie fără margini şi un umor irezistibil.
Povestite cu un simţ ludic inegalabil, aventurile lui Saşa din Leningrad şi activităţile Centrului de Analiză a Noţiunilor Cabalistice Inexplicabile reprezintă pretextul ideal pentru persiflarea regimului comunist şi a aberaţiilor lui.
Privind spre omul real de lângă noi prin intermediul unei ficţiuni în care umanul este cel mai adesea deformat, capodopera comică a lui Boris şi Arkadi Strugatki, cea mai cunoscută carte a celor doi scriitori în ţara natală, face elogiul omului de ştiinţă pasionat şi încrezător, obsedat de fericirea fiinţei umane.
Ucenicul asasinului, de Robin Hobb
În Regatulor celor Şase Ducate stă să izbucnească un război civil, când iese la iveală un secret: prinţul Coroanei are un fiu ilegitim, Fitz. Crescut pe ascuns, doar în compania bufonului, acesta descoperă că are puteri magice şi, printre altele, poate comunica telepatic. Mai mult, devine asasin, dar un asasin a cărui viaţă e pusă în pericol. Aşa că trebuie să supravieţuiască, mai ales că s-ar putea să aibă misiunea de a salva regatul…
Fata cu toate darurile, M. R. Carey
Plin de emoţie şi captivant de la prima pagină până la final, Fata cu toate darurile este un thriller distopic unic în literatură.
Melanie este o fată foarte specială. Dr. Caldwell o numeşte „micul nostru geniu“.
În fiecare dimineaţă, Melanie aşteaptă cuminte în propria celulă să fie luată şi dusă la clasa ei. Atunci când Sergentul Parks vine după ea, arma lui este întotdeauna încărcată şi îndreptată spre ea cât timp doi dintre oamenii lui o imobilizează într-un scaun special. Ea nu crede că oamenii o plac prea mult. Glumeşte cu ei că nu îi muşcă, dar ei nu râd deloc.
Melanie iubeşte şcoala. Adoră să înveţe despre adunări şi silabe şi despre lumea care există în afara clasei şi a celulelor în care trăiesc copiii. Câteodată ea îi povesteşte învăţătoarei favorite toate visurile pe care le are pentru când va creşte mare şi va explora lumea. Melanie nu ştie de ce asta o întristează atât de mult pe domnişoara Justineau.
Războiul elitelor: Exploratorii Soarelui, de David Brin
Premiul Nebula, Premiul Locus
„O lectură extrem de provocatoare, în care cititori găsesc totul, de la acţiune care te ţine cu sufletul la gură la secvenţe rafinate, de o liniştită intimitate. Citind, ne întoarcem ori de câte ori ne invită autorul, până când povestea ia sfârşit.“ – Locus
***
Notă: Pentru a beneficia de reducerea suplimentară, trebuie să introduci codul cititor20 în câmpul CODURI PENTRU DISCOUNT din formularul de comandă, pe nemira.ro. Reducerea suplimentară se aplică la preţul deja redus afişat pe site şi este valabilă numai pentru cărţile din această categorie. Codul este valabil doar astăzi, 4 octombrie.
Tweet