Ebook-uri noi în colecţiile Nautilus şi Anticipaţia

4cartiSurprizele se ţin lanţ la Nemira! În aşteptarea vacanţei de Paşte, Nemira vă propune patru noutăţi digitale, special concepute pentru cititorii pasionaţi de tehnologie şi literatură de calitate.

Ebook-ul Ştiinţa viitorului, de Max Brockman este ideal pentru cei care îndrăznesc să viseze dincolo de spațiu și de timp. Idei, inovație, cercetare, imaginație, talent, îndrăzneala de a trece peste bariere. Este știința cea care ne va salva sau cea care ne va distruge? Avem capacitatea să pătrundem toate tainele acestei lumi? Avem oare posibilitatea să ne auto-depășim? La toate aceste întrebări dar și la multe altele, găsim răspunsuri pertinente și extrem de bine documentate, dacă vom răsfoi paginile volumului.

Ebook-ul Rendez-vous cu Rama, de Arthur C. Clarke  se înscrie cu success în seria de romane SF care i-au adus autorului nu numai reputația unui vizionar de excepție, dar și a unui creator de lumi noi care nu face nici un rabat de la talentul său. Literatură despre nave spațiale s-a mai scris și se va mai scrie, dar Clarke o face diferit. Imaginația sa depășește toate barierele și toate tiparele, reușind să creeze artefacte monumentale și să spună o poveste care să ne țină în permanență într-o stare de stupoare și alertă. Pentru că mai mult de a fi un simbol reprezentativ pentru genul SF mondial, ”Rendez-vous cu Rama” este totodată o carte cu intrigi și cu un final neașteptat ce satisface și cele mai pretențioase gusturi în materie de suspans.

Ebook-ul Floarea de loldilal, de Ana-Veronica Mircea este fără îndoială impresionant prin temele abordate și mai ales, prin stilul de a povesti al autoarei. Cele 16 povestiri cuprinse în volum circumscriu o lume colorată, versatilă, vie, o lume alcătuită din mici universuri fascinante, care ni se dezvăluie pe rând și care, asemenea unor actori ce se succed pe scena de teatru, au rolul de a ne emoționa, înveseli, surprinde, speria uneori, pune pe gânduri și, de ce nu, de a ne fascina. Ana-Veronica Mircea izbutește cu acest volum ceea ce puțini autori contemporani ai genului au reușit: le oferă cititorilor săi emoții dintre cele mai complexe și variate, cu ușurința unui magician, reușind din câteva cuvinte să îi transporte pe tărâmuri ficționale și în situații narative care nu pot lăsa indiferent pe nimeni.

Marian Truță, autor contemporan de SF și Fantasy este nu numai un scriitor ce a obținut numeroase distincții literare, dar și un vizionar de excepție, care împinge limitele imaginației și se joacă cu realități paralele și multiple. Volumul ”A doua venire”, disponibil şi în format digital, ne prezintă o Românie altfel, complet diferită de ceea ce am putea visa, o Românie improbabilă, dar nu mai puțin fascinantă. Premisele sunt cu siguranță fantastice: țara noastră a devenit, în viziunea lui Truță, un fel de axis mundi, în oricare din cele patru istorii alternative pe care ni le oferă autorul.

Nu uitaţi că numai în această săptămână toate ebook-urile Nemira au 10% reducere.

A-doua-venire-180x300Floarea-180x300Rendez-200x300Stiinta-204x300

2 Commentarii

  1. dan 04/05/2013 Reply
  2. mihail 13/05/2013 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *