Vineri, 21.02, Centrul Calderon devine Cetatea Z

În 1925,  colonelul Percy Harrison Fawcett, fiul său Jack Fawcett şi Raleigh Rimmell pătrundeau în jungla amazoniană în căutarea unui oraş pierdut. Demersul lor se baza, e adevărat, pe mult spirit de aventură, dar şi pe un document pe care îl găsiseră în arhivele bibliotecii din Rio de Janeiro în 1920.

Manuscrisul sugera, printre altele, că un individ pe jumătate portughez, jumătate indian, cunoscut nativilor sub numele de Muribecca, descoperise cândva în jurul anilor 1600 o zonă minieră bogată în aur, argint şi pietre preţioase. Acelaşi manuscris mai povestea, totodată, despre o expediţie portugheză din anul 1743, care dăduse peste ruinele unui oraş imens de piatră, aparent abandonat.

Fawcett a numit acest loc Z şi a presupus că ar putea capitala fabulosului Atlantis. Cum nu avea să se mai întoarcă însă niciodată din această expediţie, nimeni nu avea să afle dacă intuiţia lui fusese corectă. Dar ceea ce nu bănuiau Fawcett şi cei pe care avea să-i întâlnească în această călătorie, era că pista cercetărilor lui nu avea să fie cu totul abandonată.

Aproape 100 de ani mai târziu, în România contemporană, Sebastian A. Corn, unul din cei mai talentaţi scriitori SF ai României, a preluat firul acestui caz misterios şi l-a dezvoltat în romanul de excepţie “Ne vom întoarce în Muribecca”. Vă invităm să vă alăturaţi lansării acesteia vineri, 21 februarie, ora 18.00, la Centrul Cultural Calderon. Abia aşteptăm să aflăm deznodământul aventurilor colonelului Fawcett!

Lansare Muribecca 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *