Fata modificată a primit “Grand Prix de l’Imaginaire”

fata modificataScriitorul american Paolo Bacigalupi a fost distins cu “Grand Prix de l’Imaginaire” 2013 pentru romanul “Fata modificată”.

“Premiat cu Nebula, Hugo, Locus, Compton Crook, Seiun, John W. Campbell Memorial, Kurd-Laßwitz, romanul “Fata modificată întruchipează ceea ce face literatura SF cel mai bine: recreează realitatea într-un mod fascinant, provocator, greu de uitat”, marcând debutul senzațional al unui nou autor talentat în lumea science fiction.

Thailanda secolului 22, unul dintre puținele ținuturi care au supraviețuit pandemiilor și cataclismelor ce au anihilat majoritatea populației planetei, dezechilibrând radical și lanțurile trofice. Moneda de schimb o reprezintă caloriile, iar megacorporațiile se luptă între ele pentru supremație. Printre oameni umblă ființe non-umane, construite anume pentru a îi servi pe aceștia.

În acest roman de factură biopunk, Paolo Bacigalupi creează un univers în care mustesc laolaltă paranoia, brutalitatea, disperarea și trădarea. Cei doi protagoniști principali, Anderson Lake, un mare corporatist din industria caloriilor și Emiko, fata modificată, Ființă Nouă, obiect sexual și rezident ilegal al Thailandei, se întâlnesc într-un Bangkok supus unei permanente stări de teroare, pentru a fi prinși amândoi într-o intrigă complexă ce se dezvăluie sinistru pe măsură ce dăm paginile, infiorați, șocați și dezgustați de perspectiva unui viitor în care carnagiul uman și bio-terorismul au devenit componente firești ale vieții de zi cu zi.

Nu uitaţi că numai în acest weekend, romanul Fata modificată are o reducere de 45%. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *