Festivalul național de arte pentru liceeni “Florian Pittiș”

Ajuns la cea de-a patra ediţie, Festivalul naţional de arte pentru liceeni „Florian Pittiș” este un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica. Acesta este organizat de către Consiliul Elevilor Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS,  în parteneriat cu Teatrul Lucia Sturdza Bulandra și sponsorizat de Editura Nemira.

Scopul acestui festival, îndrăgit și așteptat de zeci de studenți anual, este de a aduce un omagiu lăzăristului Florian Pittiş şi de a sprijini tinerii care doresc să urmeze o carieră în domeniul artelor și scenei. Anul acesta, în cadrul concursului s-au înscris peste 50 de trupe de teatru și muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au ramas în concurs cele mai bune spectacole şi piese.

Prin urmare, dacă vreți să le fiți alături concurenților și totodată să vă bucurați de momentele lor artistice, trebuie să știți că finala festivalului va avea loc la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, începând cu orele 19:00: luni, 9 mai, pentru secţiunea  muzică și marţi, 10 mai, pentru secţiunea teatru. Miercuri, 11 mai va avea loc gala şi festivitatea de premiere, în cadrul căreia Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis vor susţine un recital în memoria lui Florian Pittiş.

Putem considera acest festival-concurs o șansă extraordinară pentru noile talente de a fi remarcate și datorită juriului, care va evalua prestațiile concurenților, și va fi format din: Ioan Gyuri Pascu, Berti Barbera – secțiunea muzică, iar în cadrul secțiunii teatru: Irina Petrescu, Ducu Bertzi, Virgil Ianțu, Nicu Alifantis. Președintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”, iar Președintele de onoare este Anda Pittis.

Așadar, intrarea este liberă, iar festivalul va fi transmis și live de către Radio3net “Florian Pittiș”.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *