Născut pe pământ: 24 august este ziua de naştere a lui Orson Scott Card

Scott CardCe spui atunci când pronunţi numele lui Orson Scott Card? Evident, vorbeşti despre unul dintre cei mai talentaţi autori SF de pe faţa pământului. Iar aprecierile pot continua pentru mult timp, bineînţeles: Orson Scott Card este singurul autor de science fiction care a primit în doi ani consecutivi premiile Hugo si Nebula, cele mai importante distincţii ale genului SF.

Pe lângă romanele cu un impact covârșitor asupra literaturii Science Fiction însă, puțini știu că el a avut contribuții surprinzătoare în domeniul ficțiunii, fiind cel care a scris un roman după un film (de regulă se întâmplă invers), în acest caz fiind vorba de transpunerea pe hârtie a peliculei “Abisul”, a lui James Cameron. Nu în ultimul rând s-a ocupat și de benzile desenate, fiind unul din geniile ascunse în spatele companiei Marvel Comics și a succesului pe care l-a avut The Ultimate Iron Man.

Ei bine, pentru că acest talent covârşitor al literaturii de anticipaţie nu este o făptură extraterestră, cum am putea crede, ci un om din carne şi oase ce s-a născut şi trăieşte chiar pe pământ, aflaţi că astăzi, 24 august, îşi serbează ziua de naştere. Şi pentru că nu puteam merge mai departe fără să marcăm acest eveniment, din acest moment toate titlurile semnate Orson Scott Card au o super-reducere de 50% pe nemira.ro! Da, chiar şi Jocul lui Ender, Vorbitor în numele morţilor şi Xenocid.

Lectură plăcută!

Orson Scott Card aniversar

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *