George R.R. Martin, fan al Jocurilor Foamei

Într-un interviu* pe care l-a acordat recent, celebrul scriitor George R.R. Martin, autorul seriei de succes Cântec de Gheaţă şi Foc, mărturiseşte că tocmai a terminat de citit primul volum din Jocurile Foamei.

De asemenea, spune că paginile parcă se dădeau singure şi că urmează să citească şi următoarele două volume. Deşi seria scrisă de Suzanne Collins este potrivită mai mult adolescenţilor şi mulţi nu s-ar fi gândit la Martin ca fiind un fan al acesteia, el a decis să o citească în primul rând pentru că filmul urmează să fie lansat în curând.

Fiind un autor cu un succes extraordinar, mulţi s-ar bucura ca numele lui să apară şi pe romanele lor, alături de câteva cuvinte de laudă. Din acest motiv, Martin primeşte, în special de la autorii noi, cărţi gratuite pe care să le citească. Deşi numărul de cărţi primite este enorm, mărturiseşte că acest lucru nu face decât să îl bucure, pentru că îi place ideea de a ajuta scriitorii noi.

Totuşi, recunoaşte că dacă primele pagini sau primele capitole nu îl atrag, renunţă la carte fără păreri de rău, chiar dacă înainte se simţea obligat să termine orice carte începută.

Întrebat care este cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată, Martin răspunde: “Să îţi găseşti un job care-ţi place. Oamenii trebuie să îşi găsească fericirea în viaţă. Am cunoscut atâţia oameni care îşi urăsc slujba. O fac pentru bani, pentru a-şi întreţine familia, ceea ce, evident, este de înţeles. Dar mulţi dintre ei sunt atât de nefericiţi…“.

Legat de locul de muncă, unii dintre voi ştiu că Martin a lucrat ceva timp ca profesor universitar în anii ’70. Să nu credeţi că a decis să devină scriitor full-time pentru că ura să fie profesor! Dimpotrivă, recunoaşte că lucrul cu studenţii îi oferea o mare satisfacţie.

Totuşi, în acea perioadă nu reuşea să scrie atât cât voia, aşa că a trebuit să facă o alegere între cele două, iar succesul pe care îl are seria Cântec de Gheaţă şi Foc dovedeşte că a făcut o alegere bună.

Nu uitaţi! Pachetul cu toate cele cinci cărţi ale seriei Cântec de Gheaţă şi Foc (în format hardcover) poate fi achiziţionat cu o reducere specială de 50%!

*puteţi citi interviul aici.

5 Commentarii

  1. Croitoriu Cosmin 20/02/2012 Reply
    • Alina Neamtu 20/02/2012 Reply
      • stefan 21/02/2012 Reply
        • Alina Neamtu 21/02/2012 Reply
  2. stefan 21/02/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *