Interviu cu Tessa Bailey, autoarea cărții „S-a întâmplat într-o vară”

Tessa Bailey este autoare de bestsellere incluse pe lista The New York Times și aspiră să îndeplinească trei lucruri: să scrie cărți de dragoste cu personaje sexy și de neuitat, să fie o mamă bună și să se strecoare cumva în juriul unui reality‑show în care concurenții trebuie să prepare cele mai bune produse de patiserie. Locuiește în Long Island, New York, împreună cu soțul ei și cu fiica sa și își petrece ziua scriind, iar seara se răsplătește cu un platou cu brânzeturi în timp ce se uită la seriale pe Netflix.

La editura Nemira a apărut cartea S-a întâmplat într-o vară – un roman plin de amuzament și romantism, urmând să apară și Hook, Line and Sinker, din aceeași serie.

Aveți mai jos un mini-interviu cu Tessa Bailey – despre lecțiile pe care le pot învăța cititorii din S-a întâmplat într-o vară, sursele sale de inspirație și recomandările sale de citit.

Ce speri că vor învăța cititorii citind din S-a întâmplat într-o vară?

Îmi place să spun povești despre personaje care fie se subestimează, fie sunt subestimate de alții. În S-a întâmplat într-o vară, Piper a fost întotdeauna considerată superficială, astfel încât a ajuns să-și piardă încrederea în ea însăși. Dacă ar fi ca povestea să ofere trei lecții lecții esențiale, m-aș bucura ca acestea să fie: (1) ești capabil(ă) de mai mult decât crezi. (2) Contează enorm ce faci când crezi că nu te vede nimeni. (3) Să nu dai niciodată cu piciorul iubirii.

Cine e cititorul tău ideal?

Nu aș spune că am un cititor ideal, deoarece cred că toată lumea poate citi și se poate bucura de romance, de un roman de dragoste. Dar cred că un cititor care este deschis la minte și își poate ascunde neîncrederea tinde să se distreze mai mult citind o poveste romantică.

Oamenii din viața ta ți-au slujit ca sursă de inspirație pentru creionarea personajelor din S-a întâmplat într-o vară?

Nu chiar! Dar pentru crearea lui Piper m-am inspirat dintr-un personaj dintr-un serial de televiziune numit Schitt’s Creek, un sitcom savuros. Alexis Rose este una dintre eroinele mele de televiziune preferate. Ea are cea mai dramatică poveste în decursul serialului, trecând de la femeie subapreciată până la a fi un membru de bază al comunității, la fel ca Piper în S-a întâmplat într-o vară.

Iubim să-ți vedem munca pe Tiktok! Poți să ne spui mai multe despre călătoria ta pe Tiktok?

Este o călătorie continuă care se schimbă tot timpul. Am abordat TikTok-ul cu ideea că cititorii nu au nevoie ca eu să le vând cărțile mele. Cred că este, mai degrabă, o oportunitate de a-ți cunoaște cititorii și comunitatea iubitorilor de romance. Lasă-i să te cunoască toți ca persoană. Și, mai important încă, ascultă-i când îți spun ce-ar dori  să citească. A fost un mod foarte distractiv de a afla mai multe despre cei care îmi citesc poveștile.

Ce carte citești acum și îți place la nebunie?

Cel mai recent am citit True Love Experiment, de Christina Lauren, și am IUBIT-O!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *