Invitatie la experiment si noutati pentru bloggeri

Este o ocazie sa gasesti cartile unei colectii de literatura contemporana la 45% reducere pentru doua saptamani. Este oblog200x600colectia-babel-45 invitatie la experiment, adica sa-ti faci curaj sa citesti autori mai putin cunoscuti la noi dar premiati “la ei”.

Nu pot sa spun ca in colectia Babel sunt carti “mari”, de genul Anna Karenina, Ulisse, Castelul etc.  In schimp pot sa spun ca veti gasi carti care vor deveni mari, adica vor trece proba timpului si vor intra in randul “clasicilor”. Deja “Papagalul lui Flaubert”, de Julian Barnes, poate fi considerat un model de roman postmodern, un postmodernism captivant care reuseste sa imbine inovatia estetica cu intriga politista, cu biografia, eseul etc, adica exact asa cum se intampla in marile romane.

Asemeni, Juan Carlos Onetti este deja un clasic, recunoscut ca unul dintre parintii literaturii sud-americane (ma refer la cea pe care o cunostem noi din traduceri, nu cea din manuale), romanul lui “Viata scurta” fiind pe lista de “lecturi obligatorii” a secolului XX.

Ce sa mai zic, colectia Babel este ea insesi o lume de basm, cu papagali ironici, suflete dense, cu Seherezade plecate in cautarea povestirii (Himera, John Barth), barbati melancolici (Marea, Banville), erotism exotic (Tanizaki) si lista personajelor si intamplarilor uimitoare poate continua.

Invitatia la experiment este  si o invitatie la scris. Cine va scrie in acesta periaoda pe blogul lui (cu link la acest post!) sau pe nemirabooks.ro va primi o carte cu reducere 100% (la alegere) din libraria online Nemira.

Avem si o noutate.  Cine are blog si organizeaza acolo un concurs pentru cititori pe teme de literatura contemporana (ce -ti trece prin minte!) are trei carti din partea noastra sa le ofere premiu pentru cititorii blogului lui. Cartile vor fi din colectia Babel. De expeditia cartilor la castigatori ne vom ocupa tot noi, va trebui sa ne transmiti doar datele de contact.

Acestea fiind zise, nu-mi ramane decat sa va urez lectura placuta!

61 Commentarii

  1. Adina 29/04/2009 Reply
  2. Silviu Toma 29/04/2009 Reply
  3. Adina 29/04/2009 Reply
  4. M. 30/04/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *