Istoria așa cum este ea

Am stat cu sufletul la gură citind cărțile din colecția Suspans, am călătorit în galaxii îndepărtate și am înfruntat viitorul alături de autorii prezentați în colecția Nautilus, ne-am distrat, am râs, am plâns și ne-am făcut noi prieteni printre personajele memorabile pe care le-am întâlnit în colecțiile BontonNemira Damen TangoBabelNemira Junior sau Glossy Books. Am îndrăznit să avem fantezii și să dărâmăm tabu-uri cu ajutorul colecției Erotikos și am pătruns în lumi nebănuite, am descoperit lucruri noi, ne-am frământat, am cercetat și analizat realitatea prin intermediul textelor din colecții precum Alpha & omegaCuaternar sau Biblioteca de psihologie, Epoca sau Totem.

Am parcurs în anul 2012 un drum lung și sinuos care ne-a făcut mai înțelepți, ne-a fascinat, ne-a tulburat poate, sau ne-a îndemnat să citim mai mult, să ne extindem orizonul cunoașterii. Din acest motiv, începem anul 2013 cu prezentarea unei colecții cel puțin inedite. Dacă se spune că istoria este scrisă de câștigători, istoria este și descoperirea principiului constant şi universal al naturii umane, așa cum plastic se exprima David Hume.

Așadar, să căutăm rădăcini în trecut pentru a afla ce ne pregătește viitorul! Colecția Istoria… cuprinde o serie de volume care ne spun povești mai puțin cunoscute despre subiecte ce fac parte din viața noastră de zi cu zi. Ne place să citim, cu siguranță, dar ce poate fi mai fascinant decât o Istorie a lecturii sub semnătura lui Alberto Manguel? Mai bine de 6000 de ani ai evoluției cuvântului scris, povestiți cu umor, considerație și chiar suspans, volumul ne aduce în prim plan povestea zbuciumată a lecturii, de la origini până în prezent.

Vorbeam despre natura umană cu toate frumusețile și defectele ei? Atunci Istoria Snobismului vă va face pe rând să râdeți, să vă înfiorați și să puneți cap la cap referințe din filosofie, literatură, religie sau artă, toate pentru a pătrunde misterele care se ascund în spatele acestei etichete sociale.

Vă fascinează tainele seducției? Vă trezesc interesul tehnicile folosite de cei care se pot lăuda cu numeroase cuceriri spectaculoase, fie că este vorba despre Casanova, fie că este vorba despre masculul alpha al zilelor noastre? Jean Claude Bologne trece în revistă istoria cuceririi amoroase, cu reușite, cu dezamăgiri, cu compromisuri și cu lecții învățate, oferindu-ne o lectură cu siguranță utilă, dar fără îndoială savuroasă.

Colecția Istoria… poate fi privită ca un puzzle incitant, care pune alături povești noi despre evenimente vechi, și care, o dată rezolvat, ne face să fim nu numai mai bogați, ca și cunoștințe acumulate, dar și mai motivați ca să aflăm mai mult.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *