Jocurile foamei este în top 100 cele mai bune romane pentru tineri

Trilogia Jocurile foameiÎn luna iulie a acestui an, site-ul NPR Books îi provoca pe cititorii săi să voteze cele mai bune 100 de romane pentru tineri. Peste 75.000 de persoane au propus 1.200 de titluri, ceea ce le-a dat destule bătăi de cap membrilor juriului.

Nu e de mirare că seriile Harry Potter și Jocurile Foamei au ocupat cu medalii și aplauze primele două locuri. Considerate feomene la nivel mondial, romanele confirmă teoria că literatura pentru tineri depășește barierele vârstei și ajunge să fie savurată de către toți pasionații de lectură.

O surpriză a acestui an a fost The Fault in Our Stars, pe un onorabil loc patru, roman lansat în 2012 de aproape necunoscutul John Green, autor american care va cunoaște celebritatea foarte curând dacă romanul va fi adaptat pentru marele ecran, așa cum se zvonește. Sperăm că vom auzi mai multe despre acest autor și poate ajunge și în România cât de curând.

În topul preferințelor cititorilor de cărți pentru tineret ne mai întâlnim și cu autori clasici, icoane ale literaturii universale, precum Harper Lee sau J. D. Salinger.

Pentru fanii care abia așteaptă lansarea peliculei The Hobbit, vă spunem că romanul omonim al lui Tolkien se prezintă pe locul 7 și pare să fie un candidat promițător pentru clasamentele care vor urma.

Lista completă a romanelor care s-au regăsit printre preferințele cititorilor americani se poate găsi pe site-ul NPR.

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *