Julianne Moore, aleasă să joace rolul mamei lui Carrie

Julianne Moore a fost aleasă pentru rolul lui Carrie din cea de-a treia ecranizare a cărţii cu acelaşi nume scrisă de Stephen King.

Filmul va fi produs de MGM şi Screen Gems, Chloe Moretz va juca rolul principal, iar regia va fi semnată de Kimberly Peirce.

Romanul a fost iniţial respins, iar King a aruncat demoralizat manuscrisul la gunoi. Soţia sa, însă, i-a propus câteva modificări şi, după ce acesta le-a făcut, Carrie a avut un mare succes.

La fel ca majoritatea cărţilor sale, a fost ecranizat, de două ori chiar: prima dată în 1976, în regia lui Brian De Palma, cu Sissy Spacek în rolul principal, iar a doua oară în 2002, în regia lui David Carson, cu Angela Bettis interpretând-o pe Carrie.

Julianne Moore, în vârstă de 51 de ani, s-a făcut cunoscută în lumea cinematografiei în special pentru rolurile din The Big Lebowski (1998), The End of the Affair (1999) and Magnolia (1999).

Carrie urmăreşte povestea unei adolescente timide şi retrase, care, din copilărie, îndură persecuţiile şi ironiile colegilor de clasă. Umilinţele la care o supun devin pentru ea o tortură mentală din care simte că nu mai poate ieşi. Mai mult, este şi victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinţă violentă şi brutală.

Când disperarea interioară ajunge la apogeu, Carrie îşi redescoperă o putere înspăimântătoare – telekinezia – care o transformă într-un demon răzbunător. Căci poate să mişte, să arunce, să zdrobească şi să incendieze orice de la distanţă.

Filmul va apărea pe 15 martie 2013.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *