La ediţia din iulie a Clubului de lectură Nemira, am fost cu toţii Vegetali

Ultima ediţie a Clubului de lectură Nemira a fost una dintre cele mai interesante din istoria de mai bine de un an a acestui eveniment. Iar asta pentru că în mansarda gazdelor noastre de la Cărtureşti Verona a fost prezent unul dintre cei doi autori ai romanului Vegetal – Marian Truţă. Bineînţeles însă că nu singur, pentru că deja cu mai bine de 20 de minute înainte de începerea evenimentului, la intrarea în librărie puteau fi văzuţi tineri care aşteptau venirea autorului. Cum am ştiut asta? Simplu, după exemplarele nou-nouţe din romanul Vegetal pe care le ţineau în mână, nerăbdătoare să fie semnate.

SAMSUNG

Întâlnirea a debutat sub semnul curiozităţii celor prezenţi de a afla dacă cheia în care înţeleseseră povestea din Vegetal era cea corectă sau nu. Cu toate acestea, Marian Truţă nu s-a grăbit să confirme sau să infirme supoziţiile celor de faţă, preferând să îmbrace toate posibilele ramificaţii narative într-o aură ambiguă, asemeni celei în care este scrisă cartea. Tema ecologistă, cea a marilor mituri care se pot întrezări la o privire atentă asupra textului, au fost aşadar date la o parte, autorul preferând să insiste asupra bucuriei de a te lăsa purtat de arta scrisului.

SAMSUNG

Sigur este însă că spectaculosul vegetal va avea o continuare (Mineral) şi, dacă toate lucrurile vor merge bine, va deveni în cele din urmă o trilogie, adăugând la cele două şi volumul Animal. Iar dacă acestea vor fi la fel de interesante şi de bine conduse precum prima carte din serie, nu putem decât să sperăm că vom fi din nou onoraţi cu prezenţa măcar unuia dintre cei doi autori. Pentru moment însă nu uitaţi că noul titlu votat de participanţi pentru ediţia din august a Clubului de lectură Nemira este Catarul, de Stanislaw Lem.

Vă urăm lectură plăcută tuturor şi ne reîntâlnim pe data de 25 august de la ora 19.00, în mansarda Cărtureşti Verona!

Catarul 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *