CPSF Nr. 2 a ieşit din tipar!

Numărul 2 al Colecţiei de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia (CPSFA) a ieşit din tipar şi vă propune câteva lecturi de excepţie.

Începem cu povestirea Împăratul de pe Marte, de Allen M. Steele, ce a apărut în Antologia The Year’s Best Science Fiction #28, editată de Gardner Dozois. Câştigător al premiului Locus pentru volumul Orbital Decay şi adesea comparat cu celebrul autor Gregory Benford, Steele reuşeşte să creeze o veritabilă poveste science-fiction în Împăratul de pe Marte, ce funcţionează ca un studiu psihologic fascinant.

Continuăm apoi cu Marte, marea iubire a SF-ului, de Tudor Ciocârlie, şi trecem în revistă o temă importantă a literaturii SF. “De ce a ajuns oare Marte să înflăcăreze atât de mult imaginaţia scriitorilor şi să nască sute de romane şi povestiri, ţesând astfel o istorie literară atât de bogată şi de influentă, încât literatura care are în centru Planeta Roşie să devină odată cu nuvela lui Allen Steele chiar metaliteratură? Foarte puţine dintre temele, nu numai ale literaturii speculative, ci chiar ale mainstream-ului se pot lăuda cu acest lucru”.

Terminăm cu Senzoriada, de Cristian M. Teodorescu, un autor cu greutate în lumea SF-ului autohton. Membru fondator şi preşedinte al Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy, Cristian M. Teodorescu a debutat în 1984 în Almanahul Scânteia Tineretului cu Strămoşii – o legendă din negura timpului şi a primit numeroase distincţii pentru scrierile sale.

Nu uitaţi că CPSFA Nr. 2 are 20% reducere pe Nemira.ro.

Spor la citit!

4 Commentarii

  1. Tudor 12/02/2013 Reply
  2. Elyon 10/03/2013 Reply
  3. Elyon 03/04/2013 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *