La mulţi ani, Hannes Stein!

Hannes Stein este un jurnalist şi autor german. S-a născut pe 15 februarie 1965 în Munich, dar a crescut în Salzburg, Austria. În 1984 s-a mutat în Hamburg, Germania, pentru a studia cultura engleză şi americană, dar şi filosofia, iar în 1990 s-a mutat în Scoţia, unde a lucrat ca profesor de germană.

În acelaşi an a început să scrie pentru suplimentul ziarului german FAZ, unde publica eseuri, apoi, între 1995 şi 1997, a lucrat pentru ziarul Der Spiegel. Pentru următorii doi ani, a locuit în Ierusalim şi a fost corespondent pentru ziarul Berliner Zeitung, scriind eseuri şi interviuri pe domeniul culturii. În 1999, s-a mutat din nou, de data aceasta la înapoi în Germania, în Cologne, unde a lucrat ca editor literar pentru Rheinischer Merkur. Tot acolo, a lucrat pentru o perioadă de timp şi la un post de radio. În 2000, s-a întors în Hamburg şi a lucrat ca editor pentru Die Welt, dar s-a mutat curând la Berlin pentru a lucra la Literarische Welt.

În fine, în 2007 a emigrat în Statele Unite ale Americii şi continuă să scrie pentru Die Welt din Brooklyn, New York, unde locuieşte momentan.

Până acum, a publicat cinci cărţi, printre care Cum să ai întotdeauna dreptate, Enciclopedia lucrurilor care mă sâcâie zilnic. Mic tratat pentru intelectuali agasaţi şi Cum m-am lăsat de gândit. Mic tratat pentru intelectuali epuizaţi, apărute la Nemira în cadrul colecţiei Bonton.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *