La mulţi ani, Philippe Forest!

600p400

Philippe Forest, autorul francez prezent la Editura Nemira cu titlurile Iubirea din nou şi Sarinagara, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Acesta este recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi romancieri şi eseişti francezi, un valoros critic de artă şi profesor conferenţiar la secţiunea de Literatură comparată la Universitatea din Nantes.

Primul său roman, L’Enfant eternal, a obţinut Prix Femina pentru debut, iar în 2004 a primit  Prix Decembre 2004 pentru volumul Sarinagara. Aceasta carte a primit numeroase aprecieri, fiind  prezentată ca „o meditaţie romanescă asupra artei, timpului şi memoriei pe care fluiditatea stilului nu o sufocă deloc.” Baptiste Liger, Lire

În luna mai 2013, Philippe Forest a vizitat România, acesta venind cu ocazia Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Pe 29 mai, curtea cochetă a librăriei franceze Kyralina a găzduit întâlnirea dintre Philippe Forest şi fanii cărţilor sale, în prezenţa Anei Antonescu, editor şi traducător, şi a Georgetei Cristian, traducătorul celui mai recent roman al lui Philippe Forest ce va apărea în curând la  Editura Nemira,  Le siècle des nuages.

La mulţi ani, Philippe Forest !

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *