În ultima perioadă, poveştile cu vampiri au fost nelipsite atât din literatura internaţională, cât şi din filme. Dracula este, evident, cel mai cunoscut vampir din totdeauna, dar, până la faimosul roman al lui Bram Stoker, nimeni nu asocia acest nume cu al unui vampir.
În memoria a 100 de ani de la moartea cunoscutului autor, Horror Writers Association prezintă premiul pentru cel mai bun roman cu vampiri al secolului. Câştigătorul va fi anunţat pe 31 martie, la World Horror Convention, care va avea loc în statul Utah.
Nominalizările sunt:
The Soft Whisper of the Dead, Charles L. Grant (1983)
Salem’s Lot, Stephen King (1975)
Sunt o legendă, Richard Matheson (1954)
Anno Dracula, Kim Newman (1992)
Interviu cu un vampir, Anne Rice (1976)
Hotel Transylvania, Chelsea Quinn Yarbro (1978)
Eu votez pt Interviu cu un vampir.Cronicile Vampirilor a fost prima serie cu vampiri pe care am citit(in urma cu mai bine de 10 ani)si a ramas preferata mea mult timp 🙂
Cartea este superba, ma refer la iubitorii genului si la fanii S. King, nu se compara cu “Dracula”, “Sunt o legenda” sau cu “Interviu cu un vampir”, restul nu l-am citit.
sa inteleg ca te referi la Salem’s Lot? 🙂
Ma refer la Salem,s Lot
Salem’s Lot mi-a placut cel mai mult!
Cu siguranta “Salem’s Lot”. Stephen King este un geniu si cartea este, la fel ca restul din colectia lui, foarte interesanta, detaliata si cu un final neasteptat.
Comentariul meu nu are legatura cu nominalizarile, dar nu am unde sa-l plasez pentru ca este despre cartile cu vampiri aparute in ultimii ani in S.U.A, fie genul PNR, fie UF. Nici nu puteti sa va inchipuiti in cate serii de gen si de la autoare foarte bine vazute si implicit cu multe volume vandute, am gasit personaje din istoria noastra. E clar ca Vlad Tepes este campion dar sunt si altii. Doamnele s-au documentat bine. Intr-o carte aparuta la inceputul lui ianuarie, am gasit inclusiv… daci. Acum citesc alta, cu actiunea la castelul Corvinestri :)si cu referiri la cimitirul de la Sapanta. Acum doi ani, cand am descoperit un Mircea si un Radu cel Frumos si … of course… un Vlad in aceeasi carte si din loc in loc ii spuneau unei fete ” dulceața” in textul in limba engleza, am crezut ca nu vad bine.
Interviu cu un vampir, Anne Rice (1976)
Din pacate, eu nu pot sa imi dau cu parerea despre Salem’s Lot, pentru ca abia acum o citesc si mai am destul din ea. Dar avand in vedere ca am mai citit romane ale lui SK, presimt ca nu o sa fiu dezamagita.
Salem’s Lot de Stephen King, …si la sfarsit a mai ramas cosmarul de Oliviu Craznic (da, chiar daca e din Romania) si DreamFevre de GRR Martin, la egalitate.