Lansare de carte: O incursiune în istoria visătorilor

600p400

Miercuri, 25 mai, de la ora 19.00, editura Nemira și Fundația Calea Victoriei vă invită să vorbim despre vise la lansarea cărții Istoria secretă a visului, de Robert Moss.  Evenimentul are loc la Humanitas Kretzulescu.

Pentru cei care ştiu să viseze şi au întrebări interesante, avem pregătite câteva cărţi cadou din seria Istoria, aşa că, visaţi frumos şi hadeţi să vedem împreună ce pot face visele pentru viaţa noastră.

Lectorii Cristina Eremia şi Cristian Vechiu vorbesc despre vise așa cum se consituie ele în viețile noastre ca evenimente semnificative și, mai important, despre cum pot fi motoare secrete ale istoriei, pornind de la incursiunea fascinantă pe care Robert Moss o face în istoria visătorilor (de la Ioana d’Arc la Mark Twain sau Winston Churchill).

ROBERT MOSS s-a născut la Melbourne în 1946 și s-a specializat în lucrul cu visele. După ce a studiat în orașul natal și apoi la Londra, a petrecut anii 1970-1980 ca jurnalist la The Economist. În 1986 a început să studieze visul, căruia i s-a dedicat apoi în totalitate. Robert Moss conduce seminarii de succes în toată lumea pe tema visului activ, o metodă pe care a dezvoltat-o și pe care o practică asiduu, și a semnat numeroase lucrări pe această temă. Printre ele, Conscious Dreaming, Dreamways of the Iroquois, The Three „Only” Things şi Dreamgates. La Editura Nemira i a apărut volumul Visul activ (2014).

Cristina Eremia este Identity & Career Coach cu formare de bază în NLP Coaching și Gestalt, Team Coaching și Artterapie, absolventă a Facultății de Psihologie și Stiintele Educației în 2003. Colaborează cu Noble Manhattan Coaching ca mentor coach și trainer de coach-i. Are peste 12 ani experienţă de lucru în domeniul resurselor umane, în consultanţă și multinaţionale. Practică life coaching și organizaţional din 2008, cu focus pe dezvoltarea carierei, eficientizarea relației manager-echipa, optimizare relatională.

Pasionat de istoria ideilor şi spiritualitate, Cristian este un cercetător activ şi un cititor fervent de scrieri filosofice, religioase şi literatură. Printre preocupările sale recente se numără studiul limbilor clasice şi relaţia dintre magie şi filosofie. Din octombrie 2013 este doctorand în cadrul Şcolii Doctorale de Teologie şi Studii Religioase, Facultatea de Teologie Romano-Catolică,Universitatea din Bucureşti. In iunie-iulie 2015, Cristian Vechiu a făcut o documentare pentru lucrarea de doctorat la Trinity College, Cambridge University. Documentarea constă în studii despre liberul arbitru în viziunea lui Anselm de Canterbury.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *