Lansarea studiului Taina Frumosului şi Binelui

Marţi, 21 octombrie, de la ora 19.00, vă invităm la Librăria Bizantină pentru a desluşi, împreună cu Preotul Daniel Pupăză, Taina Frumosului şi Binelui, aşa cum o expune în cartea cu acelaşi nume.

Volumul Taina Frumosului şi Binelui. După Sfântul Dionisie Areopagitul a apărut în colecţia Alfa şi Omega şi este o evidenţiere a gândirii Areopagitului din perspectiva a două noţiuni centrale ale teologiei sale: Frumosul şi Binele. Autorul urmăreşte aceste concepte în relaţie cu Numele lui Dumnezeu, cu Biserica şi Creaţia. Este un studiu consistent, care respectă la virgulă toate rigorile unei cercetări academice, şi un instrument de studiu pentru cititorii săi, prin bibliografia impresionantă şi trimiterile precise la textele esenţiale.

DANIEL PUPĂZĂ s-a născut în 1955, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în anul 1999. A obţinut titlul de Doctor în teologie dogmatică la Universitatea ARISTOTEL din Salonic, Grecia în 2011. A fost hirotonit preot în anul 2006. A publicat studii și eseuri în reviste teologice ca: Ortodoxia (Patriarhia Română, București), Glasul Bisericii (Arhiepiscopia Bucureștilor), Θεολογία (Arhiepiscopia Atenei), Νέα Σιών (Patriarhia Ierusalimului), Revista Teologică (Mitropolia Ardealului, Sibiu).

taina 600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *