Mâine va avea loc inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Naționale!

Se pare că Ministerul Culturii nu a vrut să rămână cu planurile și promisiunile neîndeplinite în anul 2011, așa că săptămâna aceasta a sosit una dintre cele mai așteptate vești din ultimul timp!

Cel mai modern edificiu cultural din România va fi deschis mâine, începând cu ora 13:00, la eveniment fiind invitat și premierul Emil Boc. Inaugurarea va fi însă rezervată presei şi va constitui o “avanpremieră”, înaintea deschiderii propriu-zise a clădirii pentru public.

Ocuparea noului spaţiu (din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3) de către Biblioteca Naţională a României şi deschiderea lui pentru public se va face treptat, clădirea aflându-se încă sub finalizarea ultimelor detalii. De asemenea, din ianuarie 2012, în noua clădire se va muta şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN): “După 22 de ani, eu spun că este un pas important, vom avea o clădire pentru Biblioteca Naţională şi, încet-încet, vom aduna toate colecţiile din depozite”, a spus ministrul Culturii.

Până se va comunica și programul pentru public, voi aștepta cu mare nerăbdare ziua în care voi putea colinda până la epuizare pe holurile și printre rafturile unei asemenea clădiri!

Care este prima carte pe care ați vrea să o împrumutați din noul sediu al Bibliotecii Naționale?

2 Commentarii

  1. cristian 16/12/2011 Reply
  2. Andu` 18/12/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *