Masters of Science Fiction

Când spunem „Masters of Science Fiction” ne putem gândi la multe lucruri. La serialul de televiziune omonim prezentat în urmă cu nişte ani de către o televiziune din SUA. Ne putem gândi la titlul unei antologii de succes. Sau la o listă care să pună în evidenţă numele grele din science fiction. Fie la o listă realizată, pe baza unor criterii riguroase, de către „profesionişti” ai domeniului, fie la o listă întocmită ad-hoc de fiecare dintre noi, în funcţie de preferinţele momentului.

Noi vă propunem o listă scurtă cu numele unor autori cunoscuţi de mai toată lumea: Arthur C. Clarke, Orson Scott Card, George R.R. Martin, Dan Simmons, Frederik Pohl, Frank Herbert, Gardner Dozois, Philip K. Dick.  Toţi sunt valoroşi, toţi au fost publicaţi masiv de către Nemira. De ce îi supunem acum atenţiei voastre?

Pentru că Arthur C. CLarke ne-a încântat cu unele dintre cele mai profunde imagini ale viitorului imediat şi îndepărtat ale omenirii. Pentru că Orson Scott Card ne-a arătat, într-o manieră emoţionantă, în ce mod nefericit ar putea evolua contactul cu o specie extraterestră. Pentru că G. R. R. Martin ne-a oferit epopei cu nimic mai prejos decât epopeile clasice. Pentru că Dan Simmons ne-a purtat prin poveştile sale într-o lume complicată şi tulburătoare, în care Pământul mai există doar în legende. Pentru că Frederik Pohl a deschis poarta spre lumea Heechee. Pentru că Frank Herbert a creat un univers miraculos şi de sine stătător, a cărui evoluţie am urmărit-o cu sufletul la gură timp de „mii de ani”. Pentru că Gardner Dozois ne-a adus sute de texte scurte, şiraguri de perle sefistice în antologiile sale. Şi, în fine, pentru că Philip, K. Dick ne-a amintit că realitatea se poate schimba brusc, fără avertisment, în clipa următoare.

Pentru toate lucrurile de mai sus, dar nu numai.

I-am pus alături pe toţi aceşti grei ai sefeului deoarece Nemira vă pregăteşte o surpriză legată de titlurile acestora. În ce va consta surpriza? Veţi afla curând, foarte curând… În câteva minute…

6 Commentarii

  1. rjArzki 22/02/2011 Reply
    • Marian Truţă 22/02/2011 Reply
      • rjArzki 22/02/2011 Reply
        • Ion 23/02/2011 Reply
  2. Teodor 22/02/2011 Reply
  3. Oti 23/02/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *