Memoriile unui gigolo

Cea mai veche meserie din lume? Hmmm… am putea spune, lăsând ochii în jos pline de pudoare sau încruntându-ne subtil, în timp ce o judecată de valoare, lipsită de complimente, ne traversează gândurile în fugă.

Unele dintre noi am putea chiar să avem o sclipire în ochi, amintindu-ne de romanele de dragoste în care ”dama de companie”, evident de lux, aducea mai mult cu o femme fatale seducătoare și puternică decât cu perspectiva sordidă a unui trotuar dintr-un cartier rău famat.

Literatura de tip eros / romance a adus de-a lungul timpului numeroase povești despre femeile ”escortă”, frumoase, fascinante, pline de mister, ce ridicau tehnica amorului la rang de artă. Belle du jour este numai un astfel de exemplu, dar ele sunt mai multe și ușor de găsit nu numai în literatură, ci și în cinematografie.

Dar dacă am privi tainele iubirii fizice și din perspectiva unui bărbat? Gigolo, termen cu conotații când laudative, când peiorative, în funcție de contextul în care este utilizat, reprezintă acel tip de bărbat de care mamele noastre (și întreaga societate) ne-a avertizat că trebuie să ne ferim, mai ales că pare a fi un individ complet lipsit de emoții, pe care îl interesează numai onorariul aferent serviciilor prestate. Dar cu cât ne gândim mai mult la el, cu atât ne dăm seama că ne atrage, că ne incită imaginația, că ne provoacă fanteziile cele mai secrete.

Ei bine, fără alte introduceri, a venit timpul să faceți cunoștință cu Golden, personajul principal al volumului Memoriile unui gigolo, semnat de Amanda Astill și Greg Foat. Eroul nostru este exact cum vi l-ați imaginat și mult mai mult: seducător, manierat, cultivat și inteligent, cu un simț al umorului care ar topi și un ghețar. Știe tot ce se poate ști despre femei și le apreciază sincer, oferindu-le momente de neuitat, răsfățându-le ca pe niște prințese și taxându-le corespunzător.

Citește mai mult pe stilfeminin.ro

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *