Mic tratat pentru leneşi rafinaţi – vineri, la chioşcurile de presă

Libertatea şi Editura Nemira îţi aduc Ghidul leneşului, vineri, 8 august, la chioşcurile de ziare, la super-preţul de 14,99 RON!
Săptămâna aceasta v-am pregătit un mic tratat pentru leneşi rafinaţi – Ghidul leneşului, de Tom Hodgkinson, o carte ce vă va arăta că nu sunteţi nici pe departe singurii pentru care:
– Trezitul devreme e o corvoadă
– Tolăneala în pat şi pe scaune până la uşă e cel mai plăcut moment al dimineţii. Păcat că prea scurt.
– Chiulul, puiul de somn la miezul zilei sau pauza pentru ceaiul de la ora cinci sunt sfinte
– Iar somnul este Plăcerea Supremă

Premiza acestui Ghid este că a fi leneş este ceva realmente plăcut, aşa că autorul îşi propune să declanşeze un atac împotriva culturii muncii din lumea occidentală, care i-a înrobit, demoralizat şi deprimat pe atât de mulţi. Pentru că întotdeauna se vor găsi mulţi care să te pună la muncă.
ghidul coperta

Ca să te convingi că lenea nu e un păcat, autorul descrie propriile experienţe cu trândăvia şi le piperează cu pasaje scrise de personaje istorice faimoase care au ridicat această slăbiciune la rang de artă şi rafinament: Coleridge, Bertrand Russell, Oscar Wilde, Nietzsche sau John Lennon. Un soi de canon alcătuit din pasaje îndemnând la lenevie din filozofia, literatura, poezia şi istoria ultimilor trei mii de ani, pentru a ne oferi nouă, trântorilor, muniţia mentală de care avem nevoie ca să luptăm împotriva muncii.

Pentru că, spune Tom Hodgkinson, lenevia înseamnă libertate!

Campanie susţinută de Radio Europa FM, pe aceeaşi frecvenţă cu tine!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *