Ne vedem pe 23 septembrie la prima ediţie de toamnă a Clubului de lectură Nemira

600p400 – Aţi avut vreodată un animal care să vă adore?  întrebă.

Kress zâmbi.

-Oh, de câte ori! Dar nu pretind să fiu adorat, Wo. Doar amuzat.

-M-aţi înţeles greşit, spuse Wo, cu acelaşi surâs ciudat. Mă refeream la adoraţie în sensul idolatrizării, al venerării propriu-zise.

-Ce vrei să spui?

-Cred că am exact ce vă interesează. Veniţi după mine.

Cine este Kress? Cine sunt aceste „animale”? Răspundem la aceste întrebări luni, 23 septembrie, de la 19.00, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona când ne vom întâlni în cadrul primei ediţii de toamnă a Clubului de lectură Nemira.

Cartea ce va sta la baza discuţiilor noastre este volumul de povestiri SF„Regii nisipurilor” de George R.R. Martin. Vom avea ocazia de a vedea o altă faţă a lui George R.R. Martin, cea de scriitor de literatură SF, acesta fiind cunoscut mai degrabă pentru cărţile sale fantasy, volumele din seria Cântec de Gheață și Foc fiind de referinţă pentru scriitor. Fragmentul de mai sus face parte din povestirea „Regii nisipurilor”, cea care dă titlul întregului volum, iar aceasta, împreună cu celelalte 6 povestiri regăsite în carte, Calea Crucii şi a Dragonului, Flori-amare, În casa viermelui, Prieteni nedespărţiţi, Oraşul de piatră şi Doamna-din-stele,  vor fi intens dezbătute de către membrii Clubului de lectură Nemira.

Cea de-a şaptea ediţie a Clubului de lectură Nemira va fi deschisă de către Flavius Ardelean, Marketing Manager la Editura Nemira. Acesta s-a născut la Braşov în noiembrie 1985. A studiat în România, Germania şi Anglia, unde a absolvit un master în management cultural şi unul în managementul editurilor. Flavius este şi un tânăr scriitor, ce a publicat sub pseudonimul A. R. Deleanu romanul „Îmblânzitorul apelor” (Casa de Pariuri Literare, 2012) şi volumul de povestiri „Acluofobia. Zece povestiri macabre” (Herg Benet, 2013).

Aşadar, ne vedem luni cu o mulţime de surprize, discuţii aprinse şi personaje dintre cele mai interesante (vrăjitoare, yaga-la-hai, grouni, piloţi spaţiali, entităţi energetice,  regi ai nisipurilor).

Cei care vor să participe în Clubul de Lectură Nemira se pot înscrie accesând următorul link. Pentru informaţii legate de întâlnirile cititorilor, cărţile puse în discuţie în fiecare lună şi nu numai, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Clubului de lectură Nemira .

Poveştile sunt cu atât mai frumoase, cu cât ai pe cineva cu care să le împărtășești. Clubul de lectură Nemira este locul unde călătoria spre lumea fascinantă a cărţilor bune începe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *