„Necunoscuta din Berlinul de Est”, de Immanuel Mifsud – lansată la Cărturești Verona

Editura Nemira lansează joi, 28 februarie, de la ora 19.00 la Demisolul librăriei Cărturești Verona Necunoscuta din Berlinul de Est, cel mai recent roman al scriitorului maltez Immanuel Mifsud, care a câștigat National Book Award în 2002. 

Vorbesc despre carte: Eli Bădică (jurnalist cultural, scrie pentru Bookaholic, Suplimentul de cultură și face recomandări de lectură pe cărturești.ro), Oana Valeria Radu (cititoare de serie lungă, scrie la Serial Readers și o găsiți pe Instagram) și Alexandra Florescu (PR Editura Nemira).

Este 28 martie 1980. Un bărbat și o femeie fac cunoștință în Alexanderplatz și petrec o noapte împreună. Pe el îl cheamă Erik Xerri și este un actor cunoscut din Malta. Pe ea o cheamă Jutta Heim și e o chelneriță anonimă din Berlin. El face o obsesie pentru ea, iar ea dispare, înghițită de orașul neprietenos, de vremurile cenușii, de destinul imprevizibil și de imaginația îndrăgostitului. Vreme de treizeci de ani, Erik Xerri îi trimite scrisori. La un moment dat, în speranța că o va regăsi, se întoarce într-o vizită în capitala Germaniei.

Immanuel Mifsud s-a născut în 1967, în orașul Paola din Malta. De la șaisprezece ani, când și-a făcut debutul în literatură, a publicat volume de proză și poezie, iar textele sale au fost incluse în numeroase lucrări colective și antologii și este considerat liderul de generație al scriitorilor maltezi de azi. În 2002 a câștigat National Book Award pentru volumul Sara Sue Sammut’s Strange Stories. În 2005, când era deja cunoscut ca regizor de teatru, i-a apărut volumul de proză scurtă Chimie, care a fost retras imediat din librării și după aceea publicat la o altă editură, autorul fiind acuzat de pornografie de presa de stânga și de cea conservatoare de limbă engleză. A semnat și cărți pentru copii, iar poeziile lui figurează în antologii importante. Predă literatură și teorie literară la Universitatea din Malta. Necunoscuta din Berlinul de Est este cel mai recent volum de proză pe care l-a semnat.

Cartea a apărut cu sprijinul Project Support Grant, Malta Arts Fund – Arts Council Malta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *