Aşa începe: teaser din Ultima dorinţă, prima parte din seria Witcher

Cel mai aşteptat roman al verii, primul volum din seria Witcher, va fi disponibil pe nemira.ro în câteva zile! Romanul scris de Andrzej Sapkowski a inspirat jocul cu acelaşi nume, un adevărat fenomen mondial prin popularitate.

Şi ca să vă deschidem apetitul pentru lectură, vă oferim mai jos câteva din primele rânduri ale cărţii.

11667927_866492396719444_630171884_nMai târziu umbla vorba că omul venise dinspre nord, prin poarta Frânghierilor. Mergea pe jos, ducându şi de căpăstru calul împovărat. Amurgea, prăvăliile cu frânghii şi hamuri erau închise, străduţa era pustie. În ciuda căldurii, omul purta o mantie neagră, drapată pe umeri. Sărea în ochi.
S a oprit în faţa hanului Bătrânul Narakort, unde a rămas pentru o clipă ca să asculte rumoarea. Bodega, ca de obicei la acel moment, era ticsită de lume.
Străinul n a intrat la Bătrânul Narakort. Şi a condus calul mai departe, în josul străzii. Acolo era o altă cârciumă, mai mică, numită Sub Vulpe. Era aproape goală. Nu se bucura de cea mai bună faimă.
Cârciumarul şi a scos capul din butoiul cu castraveţi muraţi şi şi a măsurat cu privirea oaspetele. Străinul, fără să şi scoată mantia, stătea în faţa tejghelei, rigid, neclintit, tăcut.
– Ce să fie?
– O bere, a spus străinul.
Avea o voce dezagreabilă.
Cârciumarul şi a şters mâinile de şorţul de cârpă şi i a umplut o ulcică de lut. Vasul era ciobit.
Străinul nu era bătrân, dar avea părul complet alb. Pe sub mantie purta un dublet din piele roasă, dantelat la gât şi la mâneci. Când şi a scos mantia, toată lumea i a observat sabia agăţată de centură la spate. Nu era nimic surprinzător, în Wyzima, aproape toată lumea era înarmată, dar nimeni nu şi purta sabia pe spate ca pe un arc sau ca pe o tolbă.

„Asemenea lui China Miéville și Neil Gaiman, Andrei Sapkowski ia ce e vechi și creează ceva cu totul nou.” Foundation
„Seria Witcher reprezintă o culme a genului fantasy din ultimele decenii. Imaginația debordantă a scriitorului polonez cucerește orice cititor.” The Guardian

 

1 Comentariu

  1. dubei emanuel 29/06/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *