Nemira la Bookfest 2009

S-a dus şi târgul, poate unul dintre cele mai frumoase din ultimii ani, în ciuda discuţiilor despre vremuri de restrişte. Trebuie să vă mulţumim că ne-aţi vizitat standul, sperând că aţi ajuns acasă cu cât mai multă bunătăţi purtând marca Nemira.

Avem un top 5 cele mai bine vândute titluri, vrem să vi-l împărtăşim (oricum l-am făcut public, ştiţi că presa solicită astfel de informaţii -)):

1.    George R.R. Martin, IUREŞUL SĂBIILOR, colectia Nautilus
2.    Stephen King, PISTOLARUL, seria Turnul Întunecat, colecţia Suspans
3.    Patrick Graham, EVANGHELIA DUPĂ SATANA, colecţia Suspans
4.    Anna Godbersen, SUSPICIUNI, seria LUX, colecţia Nemira Junior
5.    Jean Claude Bologne, ISTORIA CUCERIRII AMOROASE,  In afara colecţiilor

Din presă adunate

În top 5 vânzări, realizat de Evenimentul zilei, Nemira este pe locul 1 cu Iureşul săbiilor, pe locul 3 cu Pistolarul şi pe locul 4 cu Evanghelia după Satana.

În top 10 cele mai vândute cărţi la târg, conform ziarului Adevărul, Editura Nemira este pe locul 2 cu Iureşul săbiilor şi pe locul 5 cu Pistolarul.

Un articol echilibrat despre Bookfest găsim în Jurnalul Naţional, în care se precizează că Pistolarul, Evanghelia după Satana şi Istoria cuceririi amoroase au fost cele mai căutate cărţi de la Nemira.

Un titlu incendiar – Bookfestul a bătut criza – găsim în Cotidianul, care apreciază că: „Bilanţul de vânzări după ediţia din acest an a târgului de carte a ieşit cu plus pentru marile grupuri editoriale, iar criza a vândut de nu s-a văzut.“

Vouă cum vi s-a părut Bookfest 2009?

Dincolo de cifre, am avut şi două lansări reuşite – colecţia Ghidul xenofobului, cu participarea actriţei Maia Morgenstern şi a scriitorului Radu Paraschivescu (chiar dacă a fost cu peripeţii)
şi lansarea volumului Pistolarul, de Stephen King, prezentat de Mihai-Dan Pavelescu, Mircea Pricăjan şi Michael Hăulică. Probabil că unii dintre voi au reuşit să ajungă şi la întâlnirea pe care am avut-o după lansare şi că v-aţi bucurat să îi cunoaşteţi pe oamenii cu care împărtăşiţi aceleaşi pasiuni.

În continuare, în vara asta lungă şi frumoasă (anotimpul cel mai prietenos pentru unii dintre noi 🙂 ), ne veţi găsi în Vama Veche, 2 Mai, la Târgul Kilipirim de la Constanţa, la Târgul Estival Constanţa 2009 (la Mamaia) şi la prima ediţie Gaudeamus la Mamaia. Aşadar, înainte, în timpul şi după plajă, atunci când vi se va face poftă de o îngheţată, cumpăraţi şi o carte Nemira, veţi avea de unde să alegeţi!

Şi ceva poze, inclusiv cu extragerea 😉

8 Commentarii

  1. d.orin 24/06/2009 Reply
  2. mircea 25/06/2009 Reply
  3. Alex 25/06/2009 Reply
  4. voicunike 25/06/2009 Reply
  5. Vlad Puescu 26/06/2009 Reply
  6. raul 29/06/2009 Reply
  7. Vlad Puescu 29/06/2009 Reply
  8. IX 29/06/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *