Dragilor, de când am început acest blog acum mai bine de doi ani, nu cred că m-am bucurat mai mult să vă aduc o veste. Sunt mândru, în numele întregii echipe Nemira, sa vă spun că:
Începând de astăzi, Nemira vă oferă
cărți în format digital!
La adresa ebooks.nemira.ro veţi găsi e-bookuri de calitate, construite profesionist în formatele Epub și Mobi, compatibile cu orice dispozitiv: ereader, smartphone, tabletă sau PC. Și, de asemenea, suntem mândri să fim prima editură de tradiţie din România care oferă e-books pe platforma proprie.
Nemira a sprijinit de la bun început (încă de acum doi ani) proiectele de carte digitală. Şi aşa cum la începutul anilor ’90 am fost printre primele edituri particulare, astăzi suntem în fruntea primului eşalon de edituri care oferă e-books spre vânzare. Alături de partenerii noştri de la Editiadigitala.ro, vă oferim prima şi, la acest moment, singura soluţie de calitate: cărţi electronice formatate profesionist, optimizate pentru ecranele e-ink ale ereaderelor.
Iar preţurile sunt mai mult decât atractive: cărţile în format e-book sunt cu cel puţin 50% mai ieftine decât ediţiile tipărite. (Şi asta în ciuda faptului că legea românească consideră cartea electronică descărcată de pe site “prestare de servicii”, nu carte, iar statul ne taxează cu 24% TVA 😐 )
Mai mult, v-am ascultat sfaturile şi ne-am dat seama că una dintre cele mai mari nemulţumiri este legată de sistemele DRM foarte restrictive. Noi nu vrem să vă legăm de un anumit calculator sau dispozitiv. Vrem să vă oferim cărţi de calitate într-un mod cât mai simplu, accesibil şi plăcut. De aceea, soluţia DRM pe care am implementat-o vă permite să citiţi cărţile Nemira de pe ereader, smartphone sau PC/Mac — toate în acelaşi timp. Dacă readerul vostru citeşte fişiere Mobi iar telefonul mobil se descurcă doar cu Epub (sau invers), nu este nici o problemă — vă punem la dispoziţie cărţile în ambele formate. Nu sunteţi legaţi de nicio platformă şi niciun dispozitiv.
Dacă ceva se întâmplă cu dispozitivul vostru şi pierdeţi fişierele, iarăşi nu este nicio problemă. Vă oferim posibilitatea de a le descărca din nou din contul vostrul de client – în ce format doriţi, fără costuri adiţionale.
Și asta nu e tot. Pentru că nu suntem orice editură, ci suntem NEMIRA, le oferim tuturor clienților noştri câte o carte gratuită la alegere. În zilele ce urmează vom trimite tuturor clienţilor noştri cupoanele de reducere pe email.
Pentru început vom oferi spre cumpărare peste 50 de titluri în format digital. Unele pot fi descărcate chiar acum, altele vor deveni disponibile în zilele ce urmează. Iar portofoliul de carte digitală va creşte foarte rapid în viitorul apropiat. Şi planurile noastre nu se opresc aici. Avem foarte, foate multe lucruri frumoase în pregătire. Cum spunea reclama, viitorul sună bine.
Intraţi pe ebooks.nemira.ro şi începeţi downloadul! 😀
Tweet
[…] A. Corn/Împricinatul de Corn – adică eu însumi. INTRO PARSIFAL – 0.2 Nemira Blog. Nemira lansează platforma de e-books! Horia Nicola Ursu/Însemnări din colțu’ hărții. Campania de toamnă (3): 3 x 30 = 70! SF, […]
Nu, viitorul suna prost, foarte prost pentru literatura. Odata cu aparitia mijloacelor electronice de citire a cartilor, industria literara ajunge incet, incet pe patul de moarte. Si asa cartile se vind foarte greu, pirateria va creste si nimeni nu va mai cumpara. Astia de la Amazon care au inventat Kindle isi taie singuri craca de sub picioare. Nu vor mai exista traduceri ale cartilor straine, si nici nu vor mai exista autori care sa scrie din moment ce aceasta indeletnicire nu le va mai aduce niciun ban. Literatura se afla in ultimii ei ani de existenta. Industria muzicala a avut mult de suferit din cauza trecerii la format electronic dar nu poate disparea pt. ca vor exista intotdeauna destui cumparatori, si mai ales concerte. Si industria filmului are un atu important, si anume cinema-ul. Insa literatura nu are asa ceva si dupa cum se pare situatia este foarte grava si vor veni ani din ce in ce mai tristi pentru aceasta arta.
Oricum putem sa ne consolam cu faptul ca vor exista intotdeauna cartile care au fost deja scrise, clasice ale literaturii, care nu vor ‘imbatrani’ nicodata si pe care le vom putea citi oricand pe gratis, ca fie sunt lipsite de copyright, fie le luam oricum de un tracker sau ceva de genul… macar de s-ar citi si asa.
Felicitari, era si timpul
V-aș recomanda să verificați compatibilitatea cu iPad-ul, mie nu-mi merge niciunul dintre cele două formate… Epub-ul vrea a mi se deschide cu Stanza, dar nu-i convine formatul. Mobi-ul vrea cu FileApp, dar chix… Am Kindle instalat.
@ABS, nu sunt toate 5 lei. 5 lei sunt doar o parte din cele oferite acum la inceput.
Cand or sa apara cele din Nautilus, Dune de ex, ma indoiesc ca va fi 5 lei primul volum de ex.
Dar daca ar fi, pentru cei care deja l-am cumparat, ar fi foarte frumos, eu personal chiar l-as cumpara.
Si aici vine o decizie de business de la Nemira: vrea sa castige inca 30 RON pentru Dune ? sau nu vrea sa ia nimic ? Daca e 30 RON, eu le cumpar, daca nu, nu. Ca oricum le am deja… 🙂
Bineinteles, ar fi multi ca mine, deci socoteala se face cu x * 30…
Cum suna idea asta ?
@Cristian: o sa incerc update-ul si cartile. Daca setarile de securitate de la munca ma lasa sa rulez acel exe, chestie despre care am oarece indoieli…
@Mihai: si la sfarsit o sa si murim cu totii. Ce naspa e viata, nu? Aceleasi argumente cred ca le-au adus si scribii carora Gutenberg le-a taiat craca de sub picioare… si uite ca literatura n-a disparut inca.
Am cumparat o carte saptamana trecuta si am uitat sa vin cu detalii legate de “experienta”.
Am vazut cateva comentarii in care e mentionat ca sunt probleme cu diacriticele pe Kindle. La mine nu a fost nicio problema, totul se vede bine pe Kindle cat si in aplicatia de desktop Kindle Preview.
@Marian Vezi http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98
Dacă nu ai nicio problemă cu sedilele, atunci “totul se vede bine pe Kindle” 🙂
Mult timp nici eu nu am avut această problemă, dar odată ce începi să observi diferența nu mai există drum de întoarcere.