Image via CrunchBase
Adica ne-am facut cont pe Twitter ca sa putem conversa mai usor. Dupa teste si tatonari timide, ne-am hotarat sa alegem inca o modalitate de comunicare pentru a fi mai aproape de voi. Twitter va fi in Romania, in opinia mea, revelatia anului 2009, dupa ce in 2008 a fost revelatia “in afara”. E un mod de comunicare foarte simplu, atat de simplu incat multi spun: “Ei si ce mare lucru, twitter asta?”. Dar daca il folosesti, descoperi ca iti place. Fie si numai ca sa urmaresti conversatiile altora, pe subiectele care te intereseaza.
Pe Twitter vom anunta mai repede decat pe blog (ia mai mult timp sa scrii un post) noile aparitii, promotiile gen “scrie ca sa primesti o carte” sau reducerile surpriza. Pentru cei care ne urmaresc pe Twitter vom avea, cum avem si pe blog aici, promotii dedicate.
In nici un caz nu vom scrie micro-posturi gen “Afara ploua”. Si vom urmari orice conversatie interesanta a pritenilor nostri. Poate o vom si premia 🙂
Sper sa va placa sa fiti alturi de noi 🙂
Tweet
M-am distrat, mi-am facut si eu un cont pe Twitter – fiindca dand un clic pe link-ul din acest articol ne-am reusit atceva decat sa primesc invitatia de a ma inscrie. Iar acum clicul pe sus-numitul link ma duce in contul meu. Mai departe ce-as avea de facut?
Intre timp m-am lamurit cum stau lucrurile, dar n-am cum sa sterg comentariul precedent 🙁
Buna intrebare.
Pentru inceput poti cauta oameni interesati pe un subiect sau autor anume. Eu folosesc http://search.twitter.com/. De exemplu dau un search pe “djuvara” si vad cine vorbeste despre el. Daca vreau sa intru in conversatie fie urmaresc RSS pe subiectul respectiv (este in dreapta ) fie urmaresc pe cei care discuta (follow). Pot sa umaresc ce se vorbeste despre un eveniment in timp real (prezentari, targuri, etc). Conditia este sa fie un twitter-ist acolo care sa scrie pe mobil 🙂
Aici e o lista intreaga cu aplicatii “fan twitter”: http://twitter.pbwiki.com/Apps
Dar ideea e sa existe un subiect de interes si oameni care sa discute (printre care sa fii si tu). Si o limba comuna (engleza e predominanta si aici). Normal, mai sunt si posturi 0, mai ales in lb romana, care nu transmit informatie ci doar observatii despre vreme.
Personal folosesc aplicatia pentru a urmari personalitati din online marketing in timp real sau pentru a citi conversatii pe subiecte de literatura (engleza si spaniola sunt bine reprezentate). Ce se mai citeste, de ce, unde, cum, cand…
Nu vazusem comentariul precedent. Oricum, intrebarea trebuia pusa, cred ca mai sunt cititori ai blogului care nu au folosit pana acum acest serviciu.
Primul director romanesc pentru conturi Twitter http://www.twittere.ro/