“Shining” continuă!

Sursa: slashfilm.com

Pentru că tocmai s-a terminat una dintre cele mai așteptate sărbători ale americanilor, vă întâmpin astăzi cu câteva noutăți despre activitatea literară a maestrului genului horror, Stephen King!

De ceva timp, presa continuă să adune tot mai multe informații despre un zvon lansat prin anul 2009, confirmat acum aproape o lună de către King, în cadrul unei eveniment unde i-a fost oferit Premiul Mason 2011: va exista o continuare a romanului “Shining”! Și ținând cont de ritmul alert cu care ne-a obișnuit Stephen King privind apariția titlurilor noi, “Dr. Sleep” va apărea cu siguranță anul viitor!

“Dr. Sleep” s-a născut datorită curiozității care, la un moment dat, ne-a măcinat pe toți cei care am citit (și recitit) capodopera lui King, “Shining”! Ce s-a mai întâmplat cu Danny Torrance?

Ei bine, se pare că băiețelul speriat a ajuns la vârsta de 40 de ani, trăiește în New York, lucrează într-un azil de bătrâni și îi ajută pe cei foarte bolnavi să părăsească în pace această lume, având parte de niște puteri extraordinare și misterioase! Viitorul roman se va concentra și asupra unui grup de vampiri “pirați” ce se hrănesc cu energii psihice, numiți “Tribul”.

Nu știu dacă sunt singura care experimentează astfel de trăiri, însă am citit acum ceva timp un citat foarte frumos și profund. Îmi aduc aminte perfect de momentul în care am terminat “Shining” la vârsta de 14-15 ani și mă regăsesc în întregime: știi că ai citit o carte bună când ai întors ultima pagină și te simți ca și când ți-ai fi pierdut un prieten drag. Cred că “Dr. Sleep” ajunge direct în fruntea listei mele cu cele mai așteptate cărți pentru anii următori și sunt absolut convinsă că se va ridica la nivelul așteptărilor celor mai pretențioși dintre noi!

Mai jos sunt două filmulețe, primul dintre ele fiind despre continuarea cărții “Shining” și alte câteva detalii despre ce ne așteaptă în roman, iar în cel de-al doilea, Stephen King citește un pasaj din “Dr. Sleep”! Sper că stați binișor cu engleza, pentru că nu ați vrea să ratați așa ceva!

 


Pentru că tot vorbim de cărți înspăimântătoare, săptămâna aceasta romanele horror au propria lor promoție. Numai bună pentru un maraton horror literar!

Temă de discuție:

Care vi s-a părut cel mai înfricoșător dintre romanele lui Stephen King?

Eu acord câte un vot pentru “Salem’s Lot”, “Shining” și “Cimitirul animalelor”!

 

13 Commentarii

  1. Bivolaru George-Cristian 01/11/2011 Reply
  2. cezar 01/11/2011 Reply
  3. John 01/11/2011 Reply
  4. Bogdan 01/11/2011 Reply
  5. Bogdan 01/11/2011 Reply
  6. movieaddicted 01/11/2011 Reply
  7. Bogdan Alecsa 01/11/2011 Reply
  8. Laurentzyu 01/11/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *