Nemira vă invită la Târgul Gaudeamus Mamaia

Gaudeamus Mamaia 2012Editura Nemira are plăcerea să vă invite la ediţia a IV-a a Târgului de carte Gaudeamus Mamaia, eveniment cultural expoziţional organizat de Radio România, în parteneriat cu studioul teritorial Radio România Constanţa – Radio Vacanţa.

În perioada 11-15 august, iubitorii de carte sunt așteptați în stațiunea Mamaia, în fața studioului Radio Vacanța, la un eveniment ce își propune să îmbine actul cultural cu atmosfera de vacanţă.

Gaudeamus Mamaia 2012 reprezintă ultima oprire a Caravanei Gaudeamus din acest an, o ediţie specială care aduce o cifră rotundă în cadrul târgurilor organizate de Radio România, fiind evenimentul cu numărul 70 din seria evenimentelor cuprinse în Programul Lectura.

Printre invitatii speciali ai evenimentului se numără elevii din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor din Constanţa, care vor participa la evenimentele Târgului şi vor organiza marţi, 14 august, o dezbatere despre atractivitatea lecturii în rândul tinerilor de astăzi.

Și pentru că ne plac fotografiile, în special cele făcute în vacanță, la Gaudeamus Mamaia vă așteaptă expoziţia Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului, o călătorie în lumea cărţii din perspectivă fotografică. Expoziţia cuprinde 30 de fotografii aparţinând lui Jean Marc Godès, fotograf francez şi regizor de imagine fixă, care a semnat peste 40 de expoziţii personale în Franţa, Elveţia, Brazilia, Italia şi România. Expoziţia este în acelaşi timp o invitaţie la replică pentru profesioniştii imaginii, artişti, fotografi sau graficieni.

Târgul GAUDEAMUS Mamaia, în parteneriat cu Fundaţia “Noi Citim”, continuă campania naţională de donaţie de carte „Cărţile se întorc acasă”: vizitatorii şi editorii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale din cuprinsul regiunii Dobrogea. De la lansarea acestui proiect în 2010, au fost donate peste 40.000 de volume, care au ajuns în biblioteci din mediul rural de pe întreg cuprinsul ţării.

Nu ratați nici decernarea Premiilor Gaudeamus de miercuri, 15 august, începând cu ora 20.00, astfel:

*Trofeele Gaudeamus (acordate editorilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite pe întreg parcursul Târgului,
*Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile presă scrisă, radio, TV şi on line, prin Votul Publicului,
*Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale în contextul Târgului Gaudeamus,
*Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Târg,
*Premii pentru vizitatori la Tombola Gaudeamus.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *