Eu sunt numarul patru – De acum si in cinematografe

Ieri am participat in forta la avanpremiera filmului Numarul Patru, ecranizarea romanului omonim al autorilor ce scriu sub pseudonimul Pittacus Lore, in traducerea Anei-Veronica Mircea.

La premiera au participat si castigatorii concursului organizat pe Facebook cu ocazia acestui eveniment, iar Nemira a oferit mai bine de o suta de carti celor prezenti. Filmul, productie Disney, este o ecranizare a romanului “Eu sunt numarul patru” si umple un vid creat de iminenta disparitie a unor serii celebre precum Harry Potter (inevitabila confruntare cu inamicul sau Voldemort este chiar dupa colt) si a interminabilelor filme Twilight.

Adevarat este ca au existat mai multe incercari de a astupa golul creat in piata de film odata cu disparitia acestor doua serii: Percy Jackson (5 carti in serie si mai multe titluri corelate) sau Cirque du Freak (seria are 12 carti) dar spre deosebire de acestea, “Eu sunt numarul patru” este un singur titlu ce asteapta continuare in a doua jumatate a acestui an. Ce ne spune asta? Pentru inceput ca exista o determinare puternica de a crea o serie de succes si de a alatura acest titlu mainstream-ului. Mai apoi, eu m-as astepta la o serie lunga de carti foarte relevanta pentru domeniu, asa ca fanii genului vor fi incantati.

Pe langa vizionarea filmului, un moment cu totul aparte l-a constituit distribuirea biscuitilor in forma cifrei patru.

6 Commentarii

  1. calauza 20/02/2011 Reply
    • Ionut 21/02/2011 Reply
  2. doru 21/02/2011 Reply
  3. calauza 21/02/2011 Reply
  4. Oana 22/02/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *