Noaptea Cercetătorilor 2013 împreună cu Anticipaţia invită la imaginație – Concursul „Laboratorul anului 2099”

2099Cum va arăta laboratorul de cercetare în 2099? Care vor fi marile inovații ce ne vor schimba viața? Și ce părere au cercetătorii despre ce ne imaginăm noi?

În perioada 10 iunie – 27 septembrie 2013, evenimentul european Noaptea cercetătorilor, împreună cu Anticipația, brand al grupului editorial Nemira, ne invită la o întrecere de imaginație. Concursul face parte din proiectul european Noaptea Cercetătorilor, care se va desfăşura şi în șapte orașe din România, în data de 27 septembrie 2013.

Sunt invitați să se înscrie în concurs  elevi din clasele V-XII, studenţi la orice formă de învăţământ în cadrul universităţilor autorizate din România, sau orice persoană interesată care nu desfăşoară activitate de cercetare (precum angajații din institutele publice de cercetare sau din învăţământ).

În cele 4 categorii de concurs (Eseu grafic, Eseu literar, Simulare computerizată și Machetă la scară redusă) se pot înscrie una sau mai multe idei despre laboratoarele viitorului, din domenii de cercetare foarte variate, precum: geografie, etnografie, arheologie, informatică, socio-umanist, istorie, filologie, medicină, ecologie, fizică, matematică, chimie sau biologie.

Participanţii  vor lucra pe timpul verii la un proiect de studiu ce are ca scop expunerea propriei viziuni asupra laboratorului anului 2099, a aspectului şi funcționalităţii acestuia, dar şi a profilului cercetătorilor care lucrează acolo. Se dorește încurajarea dialogului dintre participanți și cât mai mulți specialiști și cercetători în domeniul ales.

Finaliștii vor avea ocazia să își prezinte ideile la evenimentul Noaptea Cercetătorilor 2013 în data de 27 septembrie 2013.

În evaluarea ideilor vor fi urmărite mai multe aspecte precum: originalitatea ideilor, claritatea lor, calitatea proiectelor, realismul ideilor și, nu în ultimul rând, numărul de cercetători și specialişti implicați în proiect.

Toți participanții vor primi diplome de participare, iar primii 30 de participanți înscriși, care au dus proiectul la bun sfârșit, vor primi premii de participare constând în pachete educaționale oferite de partenerul concursului, Anticipația, prin grupul editorial Nemira.

Înscrierile se fac până la data de 17 septembrie prin completarea formularului de înscriere de pe noapteacercetatorilor.eu și trimiterea lui la CP 117 OP 63 şi în format electronic (scanat) la adresa de e-mail concurs@noapteacercetatorilor.eu.

Pentru mai multe informaţii despre concurs, regulament şi formularul de înscriere vă invităm să vizitați noapteacercetatorilor.eu şi pagina de facebook ResearchersNightRomania.

Noaptea cercetătorilor” este un proiect care promovează cercetarea şi ştiinţa prin activităţi educative şi distractive. Evenimentul este iniţiat de Uniunea Europeană, fiind organizate evenimente similare în peste 25 de ţări. În România, se va desfasura în Bucureşti, Piteşti, Oradea, Braşov, Piatra Neamţ, Tulcea, Suceava.

Anticipatia, face parte din grupul editorial Nemira şi reprezintă un brand sub numele căruia se dezvoltă revista online de ştiinţă şi ficţiune Anticipaţia.com, almanahul Anticipaţia, Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) şi un proiect complex de cărţi concepute sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective, colecţia Anticipaţia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *