Noi apariţii Philip K. Dick

Visează androizii oi electrice? Această întrebare psihedelică, aparent fără sens, reuşeşte să captureze cu succes esenţa scriitorului de science fiction Philip K Dick. De asemenea, este titlul uneia dintre cele mai cunoscute povestiri ale sale, adaptată pentru marele ecran în 1982 pentru filmul Blade Runner.

Dick a fost un maestru al distorsionării realităţii, iar în operele sale viaţa se dovedeşte deseori a fi o simplă iluzie. Personajele sale trăiesc în lumi în care orice e posibil, dar nimic nu este ceea ce pare.

Una dintre temele recurente ale lucrărilor sale este paranoia, iar autorul însuşi a fost diagnosticat cu schizofrenie spre sfârşitul adolescenţei. Timpul Dezarticulat, publicat prima dată în 1959, este o poveste clasică de paranoia.

Drogurile sunt de asemenea o temă des folosită, un exemplu în acest sens fiind Substanţa M, considerat cel mai înspăimântător roman despre droguri al tuturor timpurilor. Dick însuşi a fost dependent de droguri mare parte a vieţii sale.

În Omul din castelul înalt, în schimb, nu există droguri, realitatea trăită de protagonişti nu se dovedeşte a fi doar o iluzie şi niciun personaj nu este schizofrenic. În schimb, autorul trimite cititorii într-o istorie alternativă.

După cum bine ştiţi, la începutul anulului am început un proiect de reeditare a celor mai importante cărţi semnate Philip K. Dick. Prima dintre acestea, Timpul Dezarticulat, a apărut în februarie şi s-a aflat printre cele mai vândute cărţi. Continuăm cu Ubik, pe care o veţi putea găsi cât de curând în librării sau pe care o puteţi precomanda din librăria virtuală cu o reducere de 25%.

Iată care sunt şi celelalte titluri care vor apărea anul acesta în seria de autor Philip K. Dick, cartonată:

Substanţa M
Omul din castelul înalt
Furnica electrică
Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch
Visează androizii oi electrice?

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *