Noutăţi Gaudeamus (9): Suzanne Collins – “Sfidarea”

Suzanne Collins – Sfidarea

Al doilea volum din trilogia JOCURILE FOAMEI

traducere de Ana-Veronica Mircea

Nemira Junior

107 X 178, 528 pp.

Katniss si Peeta au câstigat împreuna sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima oara în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti în Districtul 12, dupa toate încercarile înfruntate, convinsi ca au câstigat o viata sigura si decenta pentru ei si familiile lor, spera ca va urma o lunga perioada de pace. Dar, în timp ce Katniss si Peeta parcurg obligatoriul Tur al Învingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor. Iar în ochii conducatorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Daca nu vor reusi sa convinga natiunea Panemului ca sunt în continuare îndragostiti nebuneste, consecintele ar putea fi dezastruoase…

„În sfârsit am citit cartea pe care o asteptam cu sufletul la gura: Sfidarea de Suzanne Collins, al doilea volum al fenomenalei serii Jocurile Foamei! Nu doar mi-a împlinit asteptarile, si asa foarte mari, dar le-a depasit cu mult! O lectura la fel de pasionanta,  chiar mai pasionanta, pentru ca acum esti deja foarte atasat de personajele alaturi de care ai suferit. Iar intriga este incredibila. Nu veti avea somn odata ce ati deschis cartea. Sfatul meu este sa o începeti dimineata si sa anulati orice program ati avea în acea zi!”

STEPHENIE MEYER

„Proza cristalina a lui Suzanne Collins are un ritm perfect si construieste o lume fascinanta. Si mai fascinant este ca dincolo de a fi thriller SF plin de aventura, seria straluceste prin abordarea temelor moralitatii, supunerii, salvarii, iubirii si, mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o asteptau, cartea e extraordinara. Cei care nu îsi poti stapâni curiozitatea pâna la urmatorul volum, trebuie sa se pregateasca pentru o adevarata tortura.”

Booklist

„Dincolo de universul construit cu migala, de meditatia profunda asupra societatii si de setul complet de personaje complexe si credibile, actiunea, intriga si iubirea fac aceasta  poveste cu totul irezistibila.”

Kirkus Reviews

22 Commentarii

  1. Doru 05/11/2009 Reply
  2. Aspoiu 05/11/2009 Reply
  3. Vlad Puescu 06/11/2009 Reply
  4. Jen 06/11/2009 Reply
  5. jeje 06/11/2009 Reply
  6. Vlad Puescu 06/11/2009 Reply
  7. Bear 06/11/2009 Reply
  8. Vlad Puescu 06/11/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *