Noutăţile SF&F la Bookfest 2017

Salonul Internațional de carte Bookfest a început, iar noi vă aşteptăm la standul nostru din pavilionul C2.

Pentru fanii SF&F venim cu multe surprize: noutăţi, countinuări mult aşteptate, un nou debut în colecţia Nautilus şi evenimente de lansare. Vă reamintim şi de campania Fii ambasadorul Nemira. Recomandă cât mai original o carte Nemira de la Bookfest pe pagina ta, trimite-ne linkul și noi te premiem cu 10 noutăți Nemira!

În continuare, vă prezentăm câteva dintre surprizele care vă aşteaptă la standul nostru de la Bookfest.

Epoca inocenţei, de Adrian Mihălţianu

Un nou autor român debutează în colecţia Nautilus. Adrian Mihălţianu ne prezintă o carte pentru toți cei care vor să arunce o privire în viitorul nostru imediat. Europa e răvășită de naționalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe, vieți. Omenirea pornește spre Marte și privește chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare.

Cartea se lansează la Bookfest, sâmbătă, 27 mai, de la ora 14.00, la standul editurii Nemira. Invitat: Alexandru Mironov.

Transformarea, de Justin Cronin

Proiectul NOE, un experiment secret, o ia razna în clipa în care se răspândește din greșeală un virus care transformă ființele umane în altceva – ceva ucigător, ceva indestructibil. Amy, o fetiță de șase ani, supusă și ea experimentului, e salvată de un agent FBI, împreună cu care fuge în munți, departe de lume și de urmările dezastruoase ale Proiectului NOE. Transformarea imaginează o lume credibilă, dominată de frică și de nevoia de supraviețuire. E foarte posibil ca soarta omenirii să fie în mâinile unei fetițe. Mizând pe o viziune ambițioasă și pe un stil puternic, romanul lui Justin Cronin spune o poveste tulburătoare despre catastrofă și supraviețuire, despre sacrificiu și speranță.

Anul acesta Fox va face un serial bazat pe carte, produs de compania lui Ridley Scott.

Aleasa Dragonului, de Naomi Novik

Agnieszka își iubește satul, pădurile și râul strălucitor, aproape de care pândește însă o prezență malefică. Singurul ajutor poate veni din partea Dragonului, dar prețul lui este unul îngrozitor: o fată pe care să o țină prizonieră zece ani în Turnul său. Agnieszka și ai ei știu că o va alege pe draga ei prietenă, frumoasa, grațioasa și curajoasa Kasia. Și nu o pot salva. Numai că Dragonul va face altă alegere.

Romanul a câştigat trei premii importante în 2016: premiul Nebula pentru cel mai bun roman, premiul Locus pentru cel mai bun roman fantasty şi premiul Mythopoeic. De asemenea, a avut o nominalizare la premiul Hugo pentru cel mai bun roman.

Noaptea eclipsei, de Antoinette Wornik

Federația Terra, aflată sub conducerea Cupolei, întreprinde călătorii temerare în spațiul cosmic. Însă satelitul lui Jupiter, Europa, ascunde sub crusta sa de gheață pânze bogate de apă limpede, dar și pericole nebănuite. Din voința acestei planete organice ia naștere Matca, o putere necunoscută, plănuind să transforme entitățile cu inteligență artificială de pe Terra într-o nouă civilizație, postumană. Dar neamul atlant al Înțelepților Haruni, cei care veghează de milenii toate formele de viață create din gândirea Marii Conștiințe, trimite semne și mesageri către pământeni, vestindu-i asupra primejdiei.

Al treilea volum al seriei Lumi la Răspântie pune întrebări dnăscute din realitatea prezentului: Există oare riscul ca inteligența artificială să se emancipeze de sub tutela umană? Ar putea ea să atingă complexitatea naturii biologice, devenind o nouă specie, cu o conștiință superioară civlizației noastre?

Cartea se lansează la Bookfest, duminică, 28 mai, de la ora 12.30, la standul editurii Nemira. Invitat: Cătălin Badea-Gheracostea.

Spaţiul revelaţiei, de Alastair Reynolds

Amarantinii au fost distruși în urmă cu nouă sute de mii de ani. Poate pentru că au avut ghinion sau poate din altă cauză. Pentru cei care colonizează acum planeta, Resurgam nu prezintă aproape niciun interes, nici măcar după descoperirea unui oraș amarantin multă vreme ascuns și a unei statui gigantice înfățișând un amarantin înaripat.

Strălucitul savant Dan Sylveste vrea să afle adevărul cu orice preț. Amarantinii au fost ștersi de pe fața planetei dintr-un motiv. Însă pericolul e mai mare și mai aproape decât și-ar putea imagina…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *