Noutățile SF&F Nemira la Gaudeamus 2016

Gaudeamus

Gaudeamus 2016 se apropie, iar noi v-am pregătit multe noutăţi şi evenimente speciale. Pentru fanii SF&F avem continuări mult aşteptate, noi serii interesante si primul debut românesc SF după o lungă pauză. Vă prezentăm în continuare cele mai importante titluri SF&F şi YA care vă aşteaptă la standul nostru de la Gaudeamus.

Pacea eternă, de Joe Haldeman, continuarea romanului Războiul etern, despre ororile războiului și despre aparenta incapacitate a omenirii de a-și învinge impulsurile violente. 2043 A.D.: În plin război, soldații manevrează mașinării de luptă de la sute de kilometri distanță. Julian Class este unul dintre acești luptători și pentru el războiul e iadul. Tensiunea psihologică și violența devin de nesuportat. Dar chiar în astfel de momente face o descoperire științifică ce poate schimba traiectoria universului.

Cu volumul Jumătate de război se încheie trilogia fantasy Marea sfărâmată, de Joe Abercrombie, o poveste epică despre răzbunare și curaj, apreciată de George R.R. Martin.

Ovidiu Eftimie

Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie, primul debut românesc în colecția Nautilus după mai bine de 10 ani, e un science fiction în care spații banale : cartierul Pantelimon, gara din Brașov, Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teiuș sunt scene pentru discuții despre călătorii în timp și lupte cu ființe multidimensionale – toate pentru a preveni Apocalipsa.

O altă carte apărută recent este Robogeneza, de Daniel H. Wilson, continuarea romanului Robopocalipsa. Cu ajutorul unei subtile cunoașteri a tehnologiei roboților, Daniel H. Wilson inventează o lume suprarealistă, la doar un pas de lumea noastră. Față în față cu o nouă provocare, Archos R-14 poate fi singura speranță de supraviețuire.

Umanii, de Matt Haig este un roman SF neobişnuit, care explorează umanitatea şi lucrurile care ne caracterizează şi ne fac oameni.Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident“, nu se mai simte în apele lui. Își pierde pofta de mâncare. Nu mai înțelege ce rost are îmbrăcămintea. Până și soția și fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute și urăște pe toată lumea de pe planetă, mai puțin pe Newton. Dar Newton e un câine… Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut să-și schimbe complet părerea despre rasa umană?

830p315-panicavrajitoarea_adevarului

În colecția Young Adult apar romanele Panica, de la autoarea bestseller-ului Delirium, Lauren Oliver, despre un oraș micuț, unde tinerii suferă de claustrofobie, jocul Panica e singurul care le dă sentimentul libertății, prin probele absurd de periculoase și Vrăjitoarea adevărului, de Susan Dennard, prima carte din seria Tărâmul vrăjitorilor, unde magia e de multe feluri și peripețiile la fel.  Safiya e Vrăjitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are această capacitate, pentru care mulți nobili ar fi în stare să ucidă. Așa că ea trebuie să-și țină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii.

Pentru fanii romanului Mila 2.0, recent a apărut în colecţie continuarea seriei, Mila 2.0 Trădarea. În cine să mai aibă încredere Mila, în afară de Hunter, un băiat pe care abia îl cunoaşte? Cei doi pornesc în căutarea lui Richard Grady, singurul care poate să desluşească misterul trecutul ei. Însă drumul spre adevăr e pavat cu multe pericole. Generalul Holland şi Vita Obscura sunt pe urmele lor. Ca să supravieţuiască, Mila trebuie să-şi folosească abilităţile de android. Dar ce se va întâmpla cu umanitatea ei? Care sunt adevăratele intenţii ale lui Hunter?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *