Nu te resemna, indrazneste

Site-ul www.indignati-va.ro are o noua optiune, Playlist de Protest. Tema predefinita a acestei categorii o reprezinta manifestul prin muzica pe care artisti, precum Bob Dylan, John Lennon sau Vali Sterian, l-au lansat de-a lungul timpului prin piese “mai grele”. Considerate drept manifest cu puternice mesaje sociale, acestea au reusit sa revolutioneze piata muzicii permitand accesul acestui curent.

Cantecul cu mesaj social-politic, pentru Vali Sterian, a fost o etapa importanta a cariereisale, interpretand „Vom fi iarasi ce-am fost” si „Reportaj”.
Figura sociala emblematica, Bob Dylan, este recunoscuta in lumea intreaga pentru mesajele revolutionare exprimate in versurile muzicii sale, un exemplu reprezentativ fiind binecunoscutele piese-manifest “The Times They Are A-Changin” sau “Blowin’ in the Wind”, deseori interpretate de artist in cadrul demonstratiilor pentru pace.

Dylan se alatura astfel unei liste “negre” de artisti carora li s-a refuzat posibilitatea de aconcerta in tari precum China, printre acestia numarandu-se membrii trupei Oasis, dar si Celine Dion, careia i-a fost restrictionata prezenta in timpul unui show in anul 2008 din aceleasi considerente ideologice.

Pe indignati-va.ro vei gasi de aici in colo nu doar manifete celebre si revolte contemporane, dar si muzica de cea mai buna calitate, muzica angajata in lupta cu societatea indiferenta sau nedreapta.
Esti revoltat? Nu te resemna, indrazneste!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *