Numărătoare inversă

A mai rămas o săptămână până la evenimentul care a suscitat controverse, dezbateri și o teamă generalizată pentru toți locuitorii acestei planete: sfârșitul lumii. Dacă acesta va avea loc sau nu în data de 21 decembrie, rămâne să vedem cu ochii noștri, deși în ultima perioadă suntem înclinați să credem că ziua fatidică nu ne va aduce mai mult decât agitația obișnuită a pregătirilor pentru Crăciun.

Cu toate acestea, nu putem ignora nici semnele care prevestesc un declin al civilizației, nici cercetările științifice care atestă faptul că ”ceva” se va întâmpla, chiar dacă nu va avea anvergura apocaliptică cu care ne-au obișnuit producțiile hollywood-iene.

Lawrence E. Joseph este un scriitor marcant al contemporaneității, preocupat, ca mulți alții, nu de speculații ficționale care să ne umple de groază, ci de analizarea cu acul și cu lupa a tuturor dovezilor care confirmă sau infirmă teoria apocalipsei. Scenariile sunt desfăcute pe rând, ca niște jocuri de puzzle, iar autorul nu s-a limitat numai la a ni le prezenta, ci le-a trecut prin sita științei.

Mai mult, după volumul Apocalipsa 2012, în care documentele de la NASA, descoperirile din fizică și previziunile astronomilor au fost atent dezbătute, autorul ne oferă și o rază de speranță.

Al doilea volum al seriei, Apocalipsa 2012. Ce va fi după? ne vorbește despre amenințări reale cu care omenirea s-a mai confruntat și pe care ar trebui să învețe să le combată, dacă vrea să supraviețuiască: încălzirea globală, pandemiile, supraîncărcarea electrică la care toți contribuim. Aceste scenarii, reale și posibile, depășesc sfera ficțiunii, a filmelor cu extratereștri și a previziunilor bazate pe mituri.

Poate că sfârșitul lumii nu se va produce săptămâna viitoare, dar dacă nu vom avea grijă, fiecare din noi va contribui la destinul tragic al acestei civilizații. De aceea, este de dorit nu numai să cunoaștem ceea ce ne așteaptă, ci și să ne pregătim să facem față posibilelor scenarii.

Mai mult decât o analiză a viitorului omenirii și mai mult decât un manual de supraviețuire în caz de dezastre, seria lui Joseph devine o lectură necesară și utilă într-un moment în care viitorul fericit al omenirii este pus sub semnul unui evident declin și al unei evidente confuzii. Mesajul autorului devine astfel mai mult decât un semnal de alarmă, ci o chemare la responsabilitate și la asumarea conștientă a acesteia, pentru noi și pentru generațiile care ne urmează.

Și pentru că vrem să aveți totuși sărbători liniștite și ne dorim ca acest moment de emoție să treacă lin, vă facem și o ofertă de neegalat: Pachetul Apocalipsa are 50% reducere! Așadar, fie că sunteți fascinați de subiect, fie că vă doriți pur și simplu să fiți informați și pregătiți, profitați acum de provocarea noastră la lectură și reflecție! Timpul trece…

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *