O nouă biografie a scriitorului Raymond Chandler

Raymond Chandler carte biograficaAutorul Tom Williams a lansat în luna iulie a acestui an o carte biografică despre cunoscutul scriitor Raymond Chandler.

Biografia a primit până acum numeroase remarci pozitive în ziare precum The Times, The Sunday Times, Daily Mail sau The Telegraph. În plus, cartea lui Williams, denumită Raymond Chandler. A Mysterious Something In The Light, a fost nominalizată la categoria de cea mai bună biografie la premiile HW Fisher. 

Ziarul The Telegraph scrie că Williams nu a descoperit foarte multe lucruri neștiute despre Chandler, însă are talentul de a îl lăsa pe marele scriitor să vorbească pentru el, prin faptele prezentate. Cartea este și tristă, și plină de entuziasm, în același timp. Un alt articol vorbește despre faptul că Williams prezintă doar faptele, într-o manieră atractivă, fără a adăuga judecăți de valoare proprii.

Tom Williams este al treilea și cel mai bun autor biografic al lui Chandler. – The Times

Scriitorul Raymond Chandler (1888 – 1959) este văzut ca întemeietorul romanului polițist modern american, iar protagonistul său Philip Marlowe este un sinonim astăzi cu sintagma  “detectiv particular”. A scris adevărate capodopere ale genului polițist, îndrăgite și în prezent de către cititori.

raymond chandler

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *