Patru cărţi în careu

Supun atenţie voastre patru titluri apărute în ultima săptămână la Nemira. Un careu de patru cărţi taman potrivite să ne alunge griul acestor zile friguroase şi mohorâte.

„Sora cea mică” de Raymond Chandler. Autor celebru, considerat a fi unul dintre marii maeştri ai suspansului, Raymond Chandler propune încă un caz complicat spre rezolvare detectivului Philip Marlowe. Povestea începe direct, cu un apel telefonic de la Orfamay Quest, sora cea mică aflată în căutarea fratelui său. După cum ştim cu toţii, Philip Marlowe ascunde sub masca sa de dur un suflet sensibil la frumuseţea feminină. Lucru care, nu de puţine ori, l-a împins în tot felul de buclucuri. Aparent, lucrurile stau la fel şi în acest roman. Doar aparent…

„Conspiratia Mozart” de Scott Mariani. Binecunoscut cititorilor noştri (vezi „Manuscrisul lui Fulcanelli”), Scott Mariani a rafinat cu măiestrie arta suspansului şi a thrillerului istoric. Acest al doilea volum din seria Benedict Hope ne oferă o aventură alertă prin toată Europa, aventură întreţesută cu o conspiraţie menită să ascundă un adevăr sumbru: perpetuarea peste vremuri a unei organizaţii teneborase al cărei scop este… dezvăluit între paginile cărţii.

„Pendragon. Faar, orasul pierdut” de D. J. MacHale. Al doilea volum din seria Pendragon ni-l readuce în faţa ochilor minţii pe Bobby Pendragon, adolescentul prins în vârtejul unor întâmplări uluitoare, dincolo de timp şi de spaţiu. Bobby Pendragon este un Călător şi trebuie să se opună, prin puterile sale, urzelilor lui Saint Dane de a pune stăpânire pe întreg Universul. Departe de casă, undeva într-o lume acvatică, Bobby încearcă să îl oprească pe Saint Dane să distrugă aceasta minunată planetă. Va reuşi oare? Cu ce sacrificii?… Rămâne de văzut.

„Eu sunt numărul patru” de Pittacus Lore. O carte care a apărut la Nemira aproape simultan cu filmul omonim (pe data de 18 februarie va avea loc premiera). Spre deosebire de cartea precedentă („Pendragon…”), „numărul patru”, pe numele său John Smith, nu este un adolescent de pe Pământ ci… de pe altă planetă. Au fost patru, a mai rămas doar „numărul patru” ascunzându-se pe Pământ de Mogadorieni. Cine sunt aceştia şi ce doresc? Cum va reuşi John Smith să scape de urmăritori? Cine îi conferă puterile miraculoase? Răspunsul la aceste întrebări, dar şi la multe altele se regăsesc, unde în altă parte decât… între paginile cărţii.

6 Commentarii

  1. Sebastian 15/02/2011 Reply
  2. ioana 15/02/2011 Reply
    • Marian Truţă 15/02/2011 Reply
  3. IB 15/02/2011 Reply
  4. Schizoid 15/02/2011 Reply
  5. Lupea Olimpiu 27/08/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *