Personajele Basmaniei vor prinde în curând viaţă. Oare cine va fi demiurgul?

Revista Yorick și Editura Nemira lansează un concurs inedit, care se adresează iubitorilor de povești și meșterilor păpușari. Concursul „Basmania. Un teatru de păpuși visătoare” se bazează pe romanul „Basmania. Răspântia gândurilor”, de Valentin Nicolau.

Toți cei interesați de acesta, vor trimite la adresa basmania@nemira.ro, până pe data de 15 februarie 2015, schițe de proiect pentru păpuși de mână inspirate de cinci dintre personajele primului volum al romanului-fantasy „Basmania. Răspântia gândurilor”, de Valentin Nicolau: Împăratul Băsmuitorul cel Cumplit, Neica-Nimeni, Împărăteasa Arpegiata, Infanta Hlizita, Cavalerul Alandala, cei doi paji ai Împăratului – Aquarela și Aeiou, măscăriciul Pehlivan, Tenebrus și Stetoscopolos. Bineînţeles, ilustraţiile magistrale ale graficianului Tudor Popa vă vor sta la dispoziţie pentru o cât mai mare inspiraţie.

Câștigătorii vor fi anunțați până la data de 1 martie 2015, iar cele mai frumoase cinci păpuși vor fi achiziționate în vederea unui proiect artistic.

Succes tuturor şi… daţi vestea mai departe!

Papusi 600p400

2 Commentarii

  1. Alma Nahe 08/01/2015 Reply
    • ADMIN 09/01/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *