Premii pentru fantezie

În perioada 1 – 4 noiembrie, la Toronto, a avut loc World Fantasy Convention, un eveniment ce se organizează încă din 1975 și care premiază anual cei mai buni autori de fantasy din lume.

Lista câștigătorilor din 2012 a fost anunțată în ultima zi a evenimentului, iar surprizele s-au ținut lanț. Nominalizați la categoria “Cel mai bun roman”, Stephen King, care anul acesta a intrat în competiție cu “11/22/63“, și George R. R. Martin – nominalizat pentru “Dansul Dragonilor” – au pierdut în fața lui Lavie Tidhar, care a fost declarat marele câștigător al competiției, cu romanul “Osama”.

La categoria “Antologii”, juriul a acordat marele premiu echipei de editori Ann și  Jeff VanderMeer pentru antologia “The Weird”. Ellen Datlow, cunoscută publicului român pentru antologiile multi-premiate “The Year’s Best Fantasy & Horror“, a fost nominalizată anul acesta pentru “Blood and Other Cravings”, o colecție de povestiri fantasy și horror care au avut un impact deosebit printre cititori.

O altă surpriză plăcută și o bucurie enormă pentru fani, Premiul pentru Întreaga Carieră le-a fost acordat anul acesta scriitorilor Alan Garner și George R. R. Martin. Acesta din urmă a avut un an excelent din punct de vedere al distincțiilor primite pentru seria “Urzeala Tronurilor”, atât din partea lumii literare cât și din lumea televiziunii.

Următorul eveniment a fost anunțat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2013, în Brighton, Marea Britanie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *