Prezentare de carte Richter 8.9 de Andrei Călăraş în cadrul Festivalului BiblioCity

600p400

Miercuri, 18 septembrie, la ora 15.30, în sala Mircea Eliade a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti va avea loc prezentarea cărţii Richter 8.9 de Andrei Călăraş, urmată de o sesiune de autografe. Evenimentul se va desfăşura în cadrul Festivalului Bibliotecii Metropolitane Bucureşti , BiblioCity, organizat cu ocazia Zilei Bucureştilor (20 septembrie).

Evenimentul vă propune o întâlnire cu scriitorul Andrei Călăraş şi cu invitaţii acestuia,  Andreea Chebac (bookblog.ro), George Hari Popescu (blogger), Ciprian Măceşaru (scriitor) şi Constantin Piştea (blogger). Discuţia va fi moderată de către Odilia Roşianu, redactorul cărţii Richter 8.9.

Cu ocazia acestei întâlniri, cititorii vor putea afla mai multe despre Alexandru Don, personajul central din Richter 8.9 şi despre trecerea acestuia de la un pictor aflat în plină depresie, pe drumul ratării şi pierdut în amintirile unei iubiri neîmplinite la un personaj implicat fără voia sa într-o serie de cercetări misterioase, presărate cu minciuni şi intrigi.

„Richter 8.9” este o ficţiune istorică, în care se îmbină scenarii din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial cu informaţii de la începutul erei noastre şi o imaginaţie foarte bine ţinută în frâu de Andrei Călăraş. Este umitor cum se îmbină planurile poveştii şi cum, aproape la fiecare final de capitol, istoria rămâne suspendată, astfel încât nu-ţi doreşti să laşi cartea deoparte. (Constantin Piştea, blogger)

Andrei Călăraş este absolvent al Facultăţii de Medicină, publicând de-a lungul timpului mai multe cărţi în domeniul de specialitate. În 2010, însă, a debutat cu romanul de aventuri Ziua a 7-a, iar Richter 8.9 reprezintă cea de-a doua lucrare de ficţiune semnată de autor.

BiblioCity, Festivalul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, se desfăşoară în perioada 15-24 septembrie şi cuprinde o paletă diversă de evenimente culturale menite a adăuga un strop de artă, istorie şi lectură la atmosfera de sărbătoare a Capitalei (Ziua Bucureştilor, 20 septembrie).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *