Primul roman al lui Stephen King, ”Carrie”, într-o nouă ecranizare

600p600aDacă nu știați, vă spunem noi, Carrie este primul roman scris de Stephen King. În 2013, chiar pe 17 octombrie, va avea loc avanpremiera celei de-a treia ecranizare a cărții, avându-le în rolurile principale pe Chloë Grace Moretz (Carrie – adolescenta timidă de care râd colegii)  și Julianne Moore (mama habotnică).

Poate că mulți se întrebau dacă mai este nevoie de o nouă ecranizare, dar deja unele informații vehiculate pe Internet confirmă necesitatea acestei abordări. Avem, pe de o parte, încercarea de a transpune cartea în timpurile de acum, când orice întâmplare interesantă, veselă, dar mai ales cu iz negativ sau de care poți râde, poate fi fotografiată și ”sharuită” pe Facebook, pe blog, trimisă pe smartphone-uri, etc. Pe de altă parte, surpriză! această ecranizare prezintă elemente din carte care nu au fost incluse în adaptarea din 1976, de exemplu, momentul în care Margaret, mama lui Carrie, o naște pe fiica sa și aproape o omoară într-o scenă sângeroasă și dramatică.

Multe lucruri sunt de descoperit (încă). Cine nu a citit cartea este invitat să ”devoreze” cele peste 200 de pagini pregătite de King și nu strică și un film mai spre seară la cinema.

P.S. Mai aveți câteva ore în care puteți participa la concursul nostru și poate câștigați și invitație la film  și cartea Carrie într-o ediție specială.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *