Recomandarea de weekend – o istorie şi o antologie

Pentru aceia dintre voi care fac din weekend un prilej de lectură serioasă, vă recomandăm două cărţi foarte speciale: Istoria sacră şi Scrisoarea furată.

istoria sacraIstoria sacră. Fiinţele supranaturale şi naşterea lumii noastre.

Când citim poveşti, pătrundem într-un tărâm misterios, plin de paradoxuri, enigme şi semne. Această carte reprezintă un fel de istorie populară a lumii, într-o viziune bazată pe imaginaţia colectivă. Ea porneşte de la o întrebare scandaloasă: şi dacă afirmaţiile pe care le fac religiile lumii sunt adevărate? Cum ar arăta atunci istoria? Poate că ne-ar arăta o lume în care vibrează o energie inteligentă, o lume care vrea să comunice cu noi.

Ne e greu să ne amintim că odinioară gândurile şi ideile erau, pentru oameni, mai reale decât obiectele şi că acestea din urmă erau umbre ale gândurilor şi nu invers. Toţi avem intuiţia că relaţia dintre minte şi materie nu e unilaterală, că suntem într-o comuniune cu universul. Paginile de faţă strâng laolaltă experienţe greu de înţeles din perspectivă materialistă – întâmplări mitice, legendare legate de Odin, Isis, Ghilgameş sau Budha, dar şi întâmplări de zi cu zi, trăite sau relatate de personalităţi precum Carol cel Mare, Sfântul Francisc, Shakespeare, Napoleon, Jung sau Lorna Bryne.

 

scris furata

Scrisoarea furată. Antologie de proză clasică americană

O carte eveniment ce se adresează iubitorilor de lecturi şi relecturi ale clasicilor, antologia de faţă strânge texte semnate de Nathaniel Hawthorne, Edgar Allan Poe, Henry James, Sarah Orne Jewett sau Herman Melville. Volumul cuprinde 12 proze scurte care ne reamintesc, daca mai era cazul, de ce proza americană rămâne una dintre cele mai puternice şi spectaculoase din literatura lumii.

E de ajuns să ştiţi că printre aceste proze se numără Prăbuşirea casei Usher şi Scrisoarea furată de Edgar Allan Poe, Prietenul meu Bingham de Henry James şi Bartleby, copistul, de Herman Melville.

 

Profitaţi de promoţia la noutăţile editurii Nemira şi le puteţi comanda chiar acum cu o reducere de 20%!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *