Regizorul Gary Ross dă amănunte despre “Jocurile Foamei”

Fanii trilogiei și bestseller-ului “Jocurile Foamei”, scrisă de autoare Suzanne Collins, dar şi toţi cinefilii curioşi care s-au uitat la teaser trailerul de mai jos al filmului au rămas intrigaţi, aşteptând mai mult. Pentru cei care încă nu au citit primul roman, regizorul Gary Ross vă dezvăluie că filmul va fi povestit din perspectiva lui Katniss Everdeen, personajul lui Jennifer Lawrence.

“(Perspectiva) e unul dintre lucrurile distractive ale filmului. Sunt momente când publicul va intra de-a dreptul în papucii ei (ai lui Jennifer Lawrence), iar asta e experienţa principală. Iar în alte dăţi ea apare ca şi cum arată în timpul Jocului. În mod constant, ea e urmărită, ceea ce e printre ingredientele care dau cărţii atâta consistenţă. Însă, în principal, e o experienţă foarte intensă, la persoana întâi, trăită în papucii lui Katniss”, a povestit regizorul, citat de Access Hollywood.

Alături de Jennifer Lawrence, în “Jocurile Foamei” apar actorii Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy) şi Lenny Kravitz (Cinna). Iar așa cum scrie și la finalul trailerului, vom vedea filmul pe marile ecrane din 23 martie 2012. Însă cunoscutul reporter Russ Bowen a ținut la curent fanii cărții pe Twitter pe întreaga perioadă a filmărilor iar sâmbătă seară a anunțat că acestea au fost oficiale încheiate, filmul intrând în post-producție!

Acțiunea romanului începe într-un viitor postapocaliptic, iar peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor și aruncați în luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu.

Autoarea Suzanne Collins a spus că ideea cărţii i-a venit stând în faţa televizorului şi navigând prin programe. Pe un canal era un reality-show în care oamenii concurau, iar pe următorul erau imagini din războiul din Irak. Cele două secvenţe s-au suprapus în capul ei şi aşa a apărut ideea din spatele cărţilor “Jocurile Foamei”.

Vă las cu pagina oficială de Facebook a filmului, unde puteți vedea și lista completă a actorilor ce vor juca rolul celor 24 de tributuri.

1 Comentariu

  1. mada 13/09/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *