“Rest Stop” de Stephen King

Stephen King, celebru pentru romanele sale horror și de suspans, care au fost ecranizate aproape în totalitate pe micul sau marele ecran, a publicat de-a lungul anilor peste 70 de romane și colecții de povestiri. Probabil că majoritatea dintre voi, cititorii Nemira, sunteți deja familiarizați și încântați de stilul ce l-a consacrat, așa că vin cu o nouă propunere.

“Rest Stop” este un short story semnat de King și publicat în Aprilie 2009 pe Esquire.com. Chiar aici aveți varianta integrală a textului, fiind perfect ca lectură de weekend.
Și fără a face vreun spoiler, vă spun doar că John Dykstra este un autor care scrie sub pseudonimul de Rick Hardin. Întorcându-se într-o seară din Jacksonville la Sarasota, în urma unei reuniuni a grupului de scriitori din care face parte, John caută cu disperare un popas fiindcă băuse puțin cam prea mult. Oprește, iar în parcare se mai află încă o altă mașină. Din ceea ce aude, își dă seama că ocupanții acesteia se află în toaleta pentru femei din apropiere. Aude clar vocile unei femei şi a unui bărbat și, mai mult decât atât, aude venind din baie și sunetele specifice violenței domestice. John Dykstra trebuie să decidă în acel moment dacă și cum va acționa să oprească ceea ce se întâmplă.

O să aștept cu nerăbdare impresiile voastre, dar până atunci, weekend însorit și lectură frumoasă vă doresc!

 

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *