La mulţi ani Ana Godbersen!

luxNemira vă invită să o sărbătorim împreună pe Anna Godbersen, care împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 32 de ani.

Anna Godbersen este o autoare americană care a reușit ceva ce foarte puține scriitoare debutante au realizat: să creeze un fenomen mondial cu o proză de ficțiune ce depășește sfera mainstream-ului, aliniindu-se cu succes în galeria unor maeștri ai genului.

Romanul său de debut, Lux, a inaugurat în 2007 seria cu acelaşi nume, care a devenit în scurt timp un fenomen internaţional. De aici, succesul nu s-a mai lăsat mult aşteptat.

Seria Lux, cel care a făcut-o celebră pe Anna Godbersen, cuprinde patru volume, devenind începutul unei evoluții scriitoricești de excepție. Situată în New-York-ul anilor 1900, ambițios, strălucitor și tot atât de întunecat, povestea Annei urmărește o serie de protagoniști prinși într-un păienjeniș de intrigi, minciuni și trădări, orgolii, răsturnări de situație și conflicte mai mult sau mai puțin deschise, care fascinează și atrag, incită și resping și ne fac să trăim pasional fiecare moment al acțiunii.

Anul trecut, autoarea a finalizat seria Bright Young Things care cuprinde 3 volume şi care a reuşit să recreeze cu succes mediul Manhattan-ului anilor 30, într-o atmosferă ce aminteşte de Marele Gatsby.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *