Robin Hobb a câștigat Premiul Gemmell pentru cel mai bun roman fantasy!

Robin Hobb este cunoscută în special pentru trilogia fantasy Farseer care include Ucenicul asasinuluiAsasinul regal şi Răzbunarea asasinului, dar și trilogia Omul Arămiu, din care fac parte volumele Misiunea bufonului, Bufonul de Aur și Destinul Bufonului.

Robin Hobb este al doilea pseudonim al romancierei americane Margaret Astrid Lindholm Ogden. Robin Hobb s-a născut în 1952, în California, a crescut în Alaska şi a urmat cursurile Universităţii Denver timp de un an. Robin Hobb s-a căsătorit la vârsta de optsprezece, a abandonat facultatea şi s-a mutat pe Insula Kodiak, în apropiere de Alaska, unde a început să scrie şi să publice în revistele pentru copii.

illustration-dedicaces-de-robin-hobb_1-1518607211

Între 1983 şi 1992, a semnat exclusiv cu pseudonimul Megan Lindholm, în majoritate lucrări de fantasy contemporan. Din 1995 a adoptat pseudonimul Robin Hobb pentru cărţi de fantasy european medieval tradiţional. Ucenicul asasinului, romanul de debut sub pseudonimul Robin Hobb, a fost nominalizat pentru British Fantasy Award. Până în 2003 cărţile ei se vânduseră în peste un milion de exemplare. În anul 2006, romanul Forest Mage a obţinut Premiul Endeavour. Cărţile sale au fost foarte apreciate de celebrul scriitor Orson Scott Card. Acesta a mărturisit că Robin Hobb „a ridicat standardele romanelor fantasy moderne”.

Autoarea a câștigat Legend Award în cadrul Premiilor Gemmell pentru cel mai bun volum de fantasy pentru “Assasin’s Fate”. 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *